Danni sørger for effektivitet og orden på byggepladsen

Danni Nikolajsen havde job, allerede inden han blev færdig på byggekoordinator-uddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus.

Danni er udlært bygningsmaler og har arbejdet som sådan for et firma i Viborg i næsten otte år, men ønsket om flere udfordringer, mere ansvar og højere løn fik Danni til at videreuddanne sig til byggekoordinator.

”Jeg havde et klart ønske om at træde et skridt op ad karrierestigen. Nu, to år efter, har uddannelsen banet vejen til det job, jeg drømte om,” siger den 26-årige byggekoordinator.

Læs mere om uddannelsen til byggekoordinator

Fik jobtilbud under sin praktik

Under sin uddannelse var Danni i praktik hos totalentreprenørfirmaet JFP A/S med hovedsæde i Herning.

Firmaet blev så glad for Danni, at de tilbød ham job.

”Allerede under min praktik hos JFP spurgte de, om jeg ville ansættes hos dem bagefter. Jeg fungerer rigtig godt med ansvar, så dette er et ønskejob for mig,” siger han.

Danni Nikolajsen er byggeleder på en del af Arla Foods nye, store globale innovationscenter ved Agro Food Park i Skejby, som JFP bygger.

Skal optimere planlægningen i byggeprocessen

Som byggeleder det er Dannis opgave at optimere planlægningen i byggeprocessen og sørge for, at alt glider. Danni har nemt ved at sætte sig i håndværkernes sted - han har jo selv stået der.

”Det har helt sikkert været en fordel for mig, at jeg har en faglært baggrund, fordi jeg ved, hvad der foregår på en byggeplads.”

På JFP’s byggeplads med 65 aktive håndværkere i Skejby bliver Danni det koordinerende bindeled mellem ledelsen og de udførende på pladsen.

”Jeg har ansvaret for alt hvad der hedder byggepladsdrift- og indretning, tidsstyrring og kvalitetssikring. Derudover fungerer jeg som entrepriseleder for malerentreprisen. Som byggeleder sørger jeg samtidig for, at byggepladsen fungerer optimalt for de øvrige faggrupper. Jeg er meget lydhør, hvis ét eller flere fag henvender sig med noget, som ikke fungerer optimalt på pladsen.”