Magnus vil hjælpe virksomheder med at afklare it-behov

22-årige Magnus Bach Sørensen overvejede først at læse til markedsføringsøkonom, men er glad for, at han valgte professionsbacheloruddannelsen i økonomi og informationsteknologi.

”I flere år tænke jeg, at jeg ville læse til markedsføringsøkonom her på erhvervsakademiet, men via en ven, som er programmør, fik jeg øjnene op for it-faget. Jeg læste i medierne, at virksomheder som fx LEGO søgte it-kyndige og så begyndte jeg at lede på nettet efter en uddannelse indenfor økonomi og it - og denne uddannelse dukkede op. Det overraskede mig faktisk, at der fandtes en uddannelse med lige præcis denne kombination af økonomi- og it-fag. Uddannelsen måtte ikke kun være ren it, da det ville være for nørdet for mig. Det skulle også minimum være en bachelor, da jeg gerne vil have mulighed for læse videre til kandidat,” fortæller Magnus, der er på 1. semester.

Læs mere om professionsbachelor i økonomi og informationsteknologi

Mere analytiker end hardcore-programmør

Inden Magnus startede på uddannelsen kendte han intet til programmering. Det gør han nu.

”Uddannelsen er super spændende. Jeg har undervejs opdaget, at programmering ikke er så meget mig. Derimod synes jeg, det er sjovt at analysere virksomheders it-behov og udføre arkitektdelen af programmørjobbet – altså finde ud af, hvilke typer af it-systemer, der tjener virksomheden bedst.”

Gode undervisere

”Underviserne er gode og engagerede, og jeg kan godt lide, at der er casebaseret, virkelighedsnær undervisning fremfor lange teoretiske forelæsninger,” siger Magnus Bach Sørensen, der forestiller sig et job som it-konsulent i en virksomhed eller eget regi.