Julie går op i kvalitet

21-årige Julie Elmann har søgt ind på den nye professionsbachelor-uddannelse i fødevareteknologi på Erhvervsakademi Aarhus, fordi hun gerne vil udvikle og kvalitetssikre fødevarer.

Julie Elmann elsker at udfordre sig selv i køkkenet og se mad fra en naturvidenskabelig synsvinkel.

"Jeg er nysgerrig efter at undersøge, hvordan sammensætningen af ingredienser har indflydelse på både form, udseende og smag," siger hun.

Hun venter håbefuldt på, at kalenderen viser den 28. juli. Her får hun nemlig at vide, om hun er kommet ind på den nye professionsbachelor i fødevareteknologi og –applikation på Erhvervsakademi Aarhus.

Balance mellem teori og praksis

Julie er 21 år og kommer fra Kolding. Sidste år flyttede hun til Aarhus for at læse diplomingeniør i bioteknologi på Aarhus Universitet, men studielivet på universitetet var ikke noget for hende.

"Der skal helst være balance mellem det praktiske og alt det teoretiske. Sådan har jeg det bedst," siger hun.

Læs også: Gode jobmuligheder med ny uddannelse i fødevareteknologi

Uddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus passer derimod godt til hende, fordi hun får mulighed for at veksle mellem studiebøgerne, cases fra erhvervslivet og praksisnær undervisning i akademiets laboratorier, køkkener og moderne produktionsanlæg.

"At bruge mine hænder er vigtigt for mig. Jeg kan godt lide det direkte element, og at man ofte kommer i laboratoriet og køkkenet for at prøve tingene af. Sådan noget som kvalitetssikring af fødevarer og fødevarehygiejne synes jeg er helt vildt spændende – det samme med biologi og kemi," siger Julie.

Stærkere sammenhold

For Julie er lykken gjort, hvis hun en dag bliver kvalitetschef i en international fødevarevirksomhed. Personligt går hun nemlig meget op i, at tingene er i orden, og en kvalitetschef sikrer, at nye fødevarer lever op til alle kvalitetskrav fra idé til færdigt produkt.

"Men studiet er selvfølgelig ikke bare laboratorier og bøger. Fællesskabet med mine medstuderende betyder også meget, så det er en fordel, at holdene på erhvervsakademiet er mindre end på universitetet. Det sociale sammenhold bliver stærkere på den måde," siger hun og lyser op i et smil, idet hun tilføjer:

"Frem for alt glæder jeg mig til at komme i gang."

Læs mere om den 3½-årige uddannelse