Praktikforløb i Aros Forsikring kåret som årets bedste

Aros Forsikring og deres praktikant Jeppe Ahrensborg Grundt modtager prisen 'Årets Erhvervsakademi Aarhus-praktik'.

Praktikprisen, blomster, diplom og Sarah Bernardt-kage blev uddelt hos Aros Forsikrings domicil på Viby Torv ved Aarhus torsdag eftermiddag af udddannelseschef Maria Aggerholm Mols fra Erhvervsakademi Aarhus (til venstre i gruppebilledet).

"Det er helt fantastisk. Jeg er så glad," lød det fra den 23-årige prismodtager Jeppe Ahrensborg Grundt (midten).

Et godt match

Den endnu ikke færdiguddannede finansbachelor fra Erhvervsakademi Aarhus var en af mange studerende, der i løbet af foråret havde indstillet sin praktikvirksomhed til prisen. Juryen var ikke i tvivl om, at Aros Forsikring havde givet Jeppe Ahrensborg Grundt et ekstraordinært godt praktikforløb.

"Alle nominerede viste et højt niveau og var værdige til prisen. Men Jeppe var vores favorit, fordi han på forbilledlig vis har formået at gøre viden til værdi og har udviklet sig fagligt og personligt. Jeppe er fra dag et blevet anset som en medarbejder fuldstændig på lige fod med de øvrige fastansatte medarbejdere. Han har følt sig velkommen og haft mulighed for at prøve sig selv af som kontorassurandør. Det gjorde han så godt, at han blev udnævnt til månedens sælger. Aros Forsikring har samtidig støttet Jeppe i at tage fat i et strategisk, udfordrende projekt: At få medarbejderne til at tage et nyt it-system i brug. På alle måder har Jeppe og Aros Forsikring været et godt match," siger Mai Louise Agerskov, direktør i forskerparken INCUBA A/S og en del af juryen.

Talentfulde og engagerede praktikanter tilfører værdi

Det 100 år gamle Aarhusselskab Aros Forsikring med 55 ansatte har kun haft få praktikanter fra videregående uddannelser - heriblandt erhvervsakademierne - ansat, men de vil gerne have flere, siger kundeservicechef Lisbeth Kløvelund (til højre med blomst og diplom).

"Vi er vældig glade for udnævnelsen. Jeppe har været ekstraordinær god til at tage initiativ og har talent for at sælge. Fra dag et er han gået til arbejdet hos os med et stort smil og gåpåmod. Det har vi kvitteret ved at give ham studiejob efter praktikperioden og fastansætte ham efter endt uddannelse. Praktikanter er med til at tilføre vores organisation nyt liv. Og en god måde at rekruttere nye medarbejdere på. Så det, at vores praktikanter er lige så glade for samarbejdet, som vi selv er, betyder meget for os." 

Fokus på det gode praktikforløb

Erhvervsakademi Aarhus uddeler prisen for at skabe opmærksomhed om vigtigheden af et godt og veltilrettelagt praktikforløb. Ligesom sidste år går vinderen videre til en finale blandt praktikforløb fra landets otte andre erhvervsakademier.

"Praktikforløb er en vigtig del af de unges uddannelse. I mange tilfælde åbner praktikken også døren til det første job. Derfor vil vi gerne hylde og fremhæve de virksomheder, der gør det ekstra godt, så de får blod på tanden til at fortsætte det gode arbejde – og kan inspirere andre," siger rektor Christian Mathiasen fra Erhvervsakademi Aarhus.

Fakta

Årets Erhvervsakademi Aarhus-praktik uddeles for anden gang for at sætte fokus på vigtigheden af et godt praktikforløb på de videregående uddannelser.

De øvrige nominerede til årets pris var:

  • Novicell v. professionsbachelorstuderende i Software Development Elgars Logins
  • Alm. Brand Bank v. finansbachelorstuderende Emilie Helsvig Mikkelsen
  • Visit Aarhus v. serviceøkonomstuderende Isabella Schrøder
  • NCC Infrastructure v. professionsbachelor i jordbrugsvirksomhed Nanna Reuther.

Juryen, der udvalgte vinderen, bestod af:

Om Årets Erhvervsakademipraktik

Vinderen af Årets Erhvervsakademi Aarhus-praktik går videre til en finale blandt praktikforløb fra landets øvrige otte erhvervsakademier. Vinderen kåres tirsdag den 16. maj ved en prisfest i Operaen på Holmen i København. 

Sidste år vandt professionsbachelor Mads Fuglsang Hedegaard fra Erhvervsakademi Aarhus og Dansk Supermarked Group i Brabrand den landsdækkende konkurrence