”Det er det her, jeg har set frem til”

Mads Skov Uldal tilbragte fem måneder i praktik i Nordeas erhvervsafdeling i Aarhus. I dag er den nyuddannede finansbachelor ansat som erhvervsrådgiver-trainee

Nordea ansætter i 2013 kun otte erhvervsrådgiver-trainees i hele Danmark. 25-årige Mads Skov Uldal er én af dem.

”Det er det her, jeg har set frem til,” siger den nyuddannede finansbachelor, der fik topkarakter for sit afsluttende bachelorprojekt om Ringkøbing Landbobanks aktiekurs-prisfastsættelse. 

Fik job under uddannelse

At gå fra at være studerende til at være medarbejder i en stor finanskoncern er ifølge Mads spændende. Som erhvervsrådgiver-trainee udarbejder Mads analyser. Han vurderer potentielle kunders kreditværdighed og servicerer de erfarne erhvervsrådgivere. 

”Det er rigtig spændende at skulle sætte sig ind i en virksomheds økonomi og at man ved hjælp af Nordeas forskellige lån og ydelser kan strikke økonomien sammen for virksomheden.” 

Mads kendte til Nordea i forvejen, fordi han tilbragte fem måneder i praktik her. De blev så glade for Mads, at de allerede i efteråret 2012, flere måneder inden han var færdig med sin uddannelse, tilbød ham trainee-stillingen.

Interesse for faget

Mads har en gymnasial eksamen fra et handelsgymnasium på Fyn og har arbejdet et år som lærervikar, inden han flyttede til Aarhus for at uddanne sig. Mads valgte denne uddannelse pga. sin store interesse for finansfaget og fordi uddannelsen inkluderede et længere praktikforløb. 

”Især praktikperioden har rustet mig til jobbet. Der har været perioder med svære eksamener, men min interesse til faget har båret mig igennem,” siger han.