Fra studerende til ass. erhvervsrådgiver

Nærværende undervisere og et godt sammenhold på studiet er nogle de mange positive ting ved finansbacheloruddannelsen. Det mener den nyuddannede finansbachelor Kristian Rubach Winther.

Med hårdt arbejde og ydmyghed kommer man langt. Det er Kristian Rubach Winther et levende eksempel på. Han er nyuddannet finansbachelor og arbejder som assisterende erhvervsrådgiver i Nykredit. 

”Jeg vil gerne tage fat,” konstaterer den 26-årige finansbachelor, der kommer fra en landmandsfamilie på Djursland. Den I7. december 2012 afleverede han sit bachelorprojekt. Sammen med klassekammeraten Mads Skov Uldal skrev han om korrekt aktiekursfastsættelse af Ringkøbing Landbobank. Opgaven fik topkarakter. To dage efter opgaveafleveringen skrev Kristian under på sin ansættelseskontrakt. 

Opfordret til at søge

Allerede på 2. semester fik Kristian studenterjob som mødebooker hos Nykredit i Aarhus. Også praktikken tilbragte Kristian i finanskoncernens gamle barokbygning i Latinerkvarteret i Aarhus, der tidligere husede nationalbanken og er nabo til byens domkirke. Da stillingen som ass. erhvervsrådgiver blev slået op, opfordrede kollegaerne Kristian til at søge. I dag varetager Kristian analytiske back office-opgaver som eksempelvis analyser, kunde – og projektvurderinger.

”Jeg har arbejdet mig op fra gulvet og føler mig privilegeret over at have fået den her chance,” siger han. 

Fundet sin niche

Kristian har ikke sin arbejdsdisciplin fra fremmede. Kristians far driver landbrug ved siden af en fuldtidsstilling i SKAT. Selv har Kristian altid været fascineret af at drive egen virksomhed. Så efter et år i Den Kongelige Livgarde tog Kristian en landmandsuddannelse. I et par år arbejdede han som fodermester og elev for store svine- og kvægbrug. Derefter skiftede han kansasdragt og gummistøvler ud med lædersko og skjorte, og gik i gang med den tre og et halvt år lange finansbacheloruddannelse. Hos Nykredit består porteføljen, udover alm. erhverv, bl.a. af store produktionslandbrug, herregårde og godser. Her er Kristians viden om landbrug en fordel. 

”Når jeg sidder med et landbrugsregnskab, forstår jeg det bedre, fordi jeg selv kommer med en baggrund fra landbruget. Jeg har fundet en god niche,” siger han. 

Studie med nærvær

At være studerende på Erhvervsakademi Aarhus har været en positiv oplevelse for Kristian. Torsdag den 24. januar 2013 holdt han dimissionstale for cirka 200 tilskuere. 

”Som min mor altid har sagt, må man aldrig glemme hvor man kommer fra. Det samme vil jeg sige til jer. Vi skal være stolte over at være uddannet finansbachelor fra Erhvervsakademi Aarhus. Stedet, hvor man uddanner hele mennesker,” lød det bl.a. i talen til de 50 klassekammerater, deres familier og undervisere. Fra talerstolen fremhævede Kristian holdundervisning og undervisernes interesse for de enkelte studerende som et plus. 

”Der bliver spurgt ind til øget sygefravær eller manglende tilstedeværelse hos medstuderende. Her har vi et navn og kender alle hinanden. Alle bliver set og hørt, og det er ikke muligt at sidde og gemme sig i hjørnet. På erhvervsakademiet arbejder man med hele mennesker og er ikke bare et nummer i rækken. Det giver os udover faglige kompetencer nogle værktøjer til at forstå og begå os på en arbejdsplads,” siger han. 

Læser videre

Studierne har givet Kristian mod på mere finans, revision, regnskab og jura. Derfor tager han nu en kandidatgrad på Syddansk Universitet sideløbende med sit fuldtidsjob i Nykredit. Om alt går vel kan Kristian om ca. tre år kalde sig cand. merc. aud. (registreret revisor).