”Vi får lov til at arbejde med sikkerhed i praksis”

Kristoffer Dichov Juul Rasmussen, der har en baggrund som datamatiker, afsluttede sin professionsbacheloruddannelse i it-sikkerhed i januar 2019.

”Professionsbacheloruddannelsen i it-sikkerhed supplerer det, jeg har lært på datamatikeruddannelsen, på en rigtig god måde. Min tanke var egentlig at supplere udvikling og programmering med it-sikkerhed, men nu er sikkerhed blevet mit primære faglige område,” siger Kristoffer.

”Når teorierne er på plads, er det super interessant at få lov at arbejde med sikkerhed i praksis, og det får vi lov til på uddannelsen, da vi har mange øvelser med afsæt i virkeligheden.”

Får både spidskompetencer og bredt kendskab

Kompetencemæssigt dimitterer de studerende fra uddannelsen med en t-profil, hvilket vil sige de kommer ud med både et bredt kendskab og en spidskompetence. Kristoffers spidskompetence er softwareudvikling i relation til sikkerhed. Det arbejdere han også med under sit praktikophold hos virksomheden NetSection Security i Horsens. 

Ønsker at kombinere sikkerhed med brugervenlighed

Kristoffer har ikke fået job endnu, men er meget fortrøstningsfuld med jobsøgningen:

"Mine fremtidsønsker er et job, hvor jeg både kan bruge min datamatikeruddannelse og det, jeg har lært på professionsbachelor-overbygningen. Det handler også meget om at finde den rigtige balance mellem sikkerhed og brugervenlighed. Du kan eksempelvis nemt gøre din hoveddør sikker med 20 låse, men så ryger brugervenligheden, og hvis havedøren ikke er låst, er du lige vidt,” siger Kristoffer.