Prisvinder: "Så kan jeg give lidt tilbage"

Dansk Supermarked Group og praktikant Mads Fuglsang Hedegaard fra Erhvervsakademi Aarhus løb med sejren efter at have dystet mod otte andre praktiksteder ved et stort event i Odense.

120 tilskuere sad på kanten af sæderne i Radisson Blu H.C. Andersen Hotel i Odense, da det tirsdag eftermiddag blev afgjort, hvilken af landets mange virksomheder der har givet sin praktikant det bedste praktikophold.

Og vinderen er....

Vindertrofæet gik til Dansk Supermarked Group og Mads Fuglsang Hedegaard fra Erhvervsakademi Aarhus.

"Jeg har det rigtig godt. Det var det, jeg drømte om, da jeg indstillede Dansk Supermarked. Så kan jeg give lidt tilbage," lød det fra den 25-årige prismodtager.

Han havde taget indkøbschef Jakob Petersen (til venstre, gruppebilledet), HR-chef Jette Radich og studentermedhjælper Per Munk Hansen (til højre) fra Dansk Supermarked med til prisfesten.

"At stå her og blive kåret som den bedste praktikplads ud af titusinde – det er helt fantastisk. Det er rigtig vigtigt for os at have praktikanter fra erhvervsakademierne, så vi kan prøve deres teorier af ude i virkeligheden," sagde indkøbschef Jakob Petersen.

Mads, der er nyuddannet professionsbachelor i international handel og markedsføring, har efter sin uddannelse vekslet praktikaftalen til en fast løncheck og et visitkort med titlen kategorikoordinator i koncernen.

Fra 578 indstillinger og ni finalister til én vinder

Forinden finaledagen havde 578 praktikanter fra landets ni erhvervsakademier indstillet deres praktiksteder til konkurrencen. Det blev sorteret ned til ni finalister, én fra hvert erhvervsakademi, og disse finalister skulle tirsdag eftermiddag over for en jury begrunde, hvorfor netop deres praktikophold skulle vinde titlen Årets Erhvervsakademipraktik.

Karriereplan og udvikling

Om valget af vinderen sagde jurymedlem Søren Jan Nilsen, direktør i Danske Bank Erhverv:

"Dansk Supermarked har givet deres praktikant et kæmpe ansvar, hvilket gjorde, at han udviklede sig rigtig meget under praktikken. De havde en super professionel rekruttering af ham, hvilket vidner om, at man tager det alvorligt at få kandidater ind og udvikle dem. Og så lagde vi vægt på, at virksomheden havde lagt en karriereplan sammen med den studerende og dermed har taget ansvar for, hvordan den studerende kommer videre efter praktikforløbet."  

Anden og tredjepladsen 

Andenpladsen gik til Semco Maritime, som havde haft Mike Seider fra Erhvervsakademi Sydvest i praktik. Tredjepladsen gik til Toms Gruppen, som havde haft Tine Willumsen fra Erhvervsakademi Sjælland i praktik.

Adgangsbillet til job

Årets Erhvervsakademipraktik er stiftet for at sætte fokus på, hvordan praktikopholdet bliver vellykket og udbytterigt for både praktikant og virksomhed.

Praktikophold er nemlig i mange tilfælde adgangsbilletten til de studerendes første job. Danske Erhvervsakademier vurderer, at ca. hvert fjerde praktikophold på erhvervsakademierne fører til job. Syv ud af de ni finalister har fået job i deres praktikvirksomhed. 

Læs mere om årets erhvervsakademipraktik.