Miljøspecialist med blik for det praktiske

23-årige Claus Hansen har altid interesseret sig for miljøet og for, hvordan man forbedrer det. Når han er færdig som miljøteknolog, vil han gerne arbejde som rådgiver inden for spildevand og grundvand.

I to år læste Claus nanoscience på Aarhus Universitet, men det var for teoretisk til hans temperament, og han tog derfor springet til miljøteknologuddannelsen.

”Jeg er meget praktisk anlagt og valgte uddannelsen, fordi den er bred og indeholder en god blanding af praktisk og teoretisk arbejde. Det tiltalte mig også, at uddannelsen er forholdsvis hurtig og overskuelig,” siger Claus.

Undervisere med faglig integritet

På uddannelsen lærer Claus om alt lige fra miljøpåvirkninger på økosystemer til affaldshåndtering og planlægning og udførelse af miljø- og energiforbedringer i industrien.

”Vi lærer at arbejde med mennesker med forskellige kvalifikationer. Vi arbejder i grupper og lærer at samarbejde tværfagligt.”

På spørgsmålet om, hvad der er det bedste ved uddannelsen, svarer Claus ”at den er bred” og at den teori, de lærer, altid bliver koblet til praksis.

”Vores undervisere har selv været ude og arbejde i industrien og ved derfor, hvad de snakker om. De kommer med mange konkrete eksempler til at dokumentere teorierne. På uddannelsen får vi en stor basisviden, som vi vil kunne bruge ude på arbejdsmarkedet.” 

At uddannelsen er så bred betyder dog også, at Claus nogle gange savner at komme mere i dybden. 

”Det kan være frustrerende, men heldigvis er lærerne gode til at informere om, hvor vi kan læse mere.” 

Et godt studiemiljø

Claus medstuderende kommer med forskellige baggrunde og aldre. Den yngste er 19 år, den ældste 51. Claus betegner sammenholdet som godt. At uddannelsen er ny ser han i øvrigt som en fordel, fordi han dermed kan være med til at sætte sit præg. 

”Der er en begejstring og pionerånd over studiet, fordi vi er den første årgang. Mine klassekammerater er ligesom jeg selv meget interesserede i miljø og alle de fag, der knytter sig til området. Vi er lidt nørdede, men på den gode måde,” smiler han. 

Fremtiden

Der er i disse år en stigende efterspørgsel efter folk med en miljøfaglig baggrund, som ikke er bange for praktisk arbejde. Derfor spås de nye miljøteknologer gode jobmuligheder. På sigt kunne Claus godt tænke sig et job som miljøansvarlig hos Novo Nordisk eller Grundfos, som gør meget for miljøet.

”Især spildevand og grundvand interesserer mig. Miljø er der meget fokus på, så jeg tror på, at der vil være masser af jobmuligheder i fremtiden,” siger Claus, der er vokset op i Esbjerg.