Serviceøkonom

For dig, der er servicemindet, forretningsorienteret og kreativ

Vil du skabe oplevelser for andre? Og ønsker du at arbejde med mennesker i et levende miljø i oplevelses- eller servicebranchen? Så er uddannelsen til serviceøkonom noget for dig.

Lær om serviceydelser, oplevelser og turisme 

Serviceøkonomuddannelsen er en 2-årig videregående uddannelse. På to år bliver du rustet til at udvikle, planlægge, realisere og levere serviceydelser i både nationale og internationale virksomheder. Typisk inden for service, event og oplevelser, rejsebureauer, seværdigheder og attraktioner, ferie- og erhvervsturisme, hotel og restaurant eller konference og messer.

Med uddannelsen til serviceøkonom lærer du blandt andet om markeder, kunderelationer, innovation, ledelse, strategi og forretningskommunikation.

Læs mere om uddannelsen

Bliv koordinator i servicebranchen 

Som serviceøkonom er du en central person, hvad enten du vælger at arbejde inden for hotel- og restaurationsbranchen, turisme eller eventområdet. Du er ofte i dialog med kunder, og din dag går med udvikling, planlægning og organisering af serviceydelser. Du koordinerer og administrerer på alle niveauer og arbejder på tværs af kulturelle, uddannelsesmæssige og sproglige grænser.

Læs mere om dine karrieremuligheder

Har du allerede nu lyst til at snuse til servicebranchen?

Er du i tvivl om, om et job i servicebranchen er karrierevejen for dig? Så opfordrer vi til, at du allerede nu finder et fritidsjob i branchen – det kunne fx være på hotel, i en restaurant, hos tivoli, i en turismeorganisation, på et event-bureau eller i butik. Så ved du, hvad du går ind til. Og vores erfaring er, at med konkret erfaring i bagagen får du meget mere ud af dit studie hos os. Erfaring fra branchen er dog ikke et adgangskrav.