Søren - hos Audi i Fredericia

Efter min studentereksamen på hhx i Herning i 2008 var jeg helt sikker på, hvad jeg skulle efter sommerferien. Jeg skulle læse til biløkonom. Men det gik desværre ikke helt som planlagt.

Lige da jeg blev færdig, begyndte den økonomiske krise. Det betød, at det var næsten umuligt at komme ind i branchen uden at have en fod indenfor. Forskellen på en almindelig markedsføringsøkonom og en biløkonom er, at man som biløkonom skal være tilknyttet en virksomhed under hele uddannelsen – og denne virksomhed skal findes inden studiestart. Jeg brugte et år på at arbejde og søge relevante jobs for at opnå det nødvendige kendskab til branchen. Dette lykkedes – og jeg fik job som weekendhjælper hos STS Biler i Herning, som forhandler Toyota. Dette job gav mig nogle uundværlige værktøjer i forhold til min kommende uddannelse og jobsøgning i branchen. Jeg er helt sikker på, at det forløb, jeg har været igennem, har været den helt rigtige måde at komme i gang i branchen på.

Da jeg skulle søge ind som biløkonom i sommeren 2009 havde jeg stadig ikke en virksomhed, men i sidste øjeblik kommer jeg i dialog med den virksomhed, som jeg er hos i dag: Audi i Fredericia. De skulle åbne i oktober 2009 og de tilbød mig en fuldtidsstilling som salgsassistent i et år, hvorefter jeg kunne starte som biløkonom i sommeren 2010. Jeg sagde ja med det samme og fik jobbet. Hele forløbet har lært mig, at man ikke må give op, selvom det ser umuligt ud.

Biløkonomuddannelsen

At være biløkonomstuderende er meget spændende, aktivt og lærerigt. Om mandagen er jeg på arbejde hos Audi Fredericia. Her laver jeg alt lige fra salg af vores modeller til udarbejdelse af arrangementer. Man kan få et stort og givende ansvar som biløkonom, så længe man selv forlanger det fra din virksomhed. Tirsdag til og med fredag er jeg i skole – og her ligner min hverdag en hver anden studerendes hverdag. Her får jeg lov til at kombinere alt det praktiske arbejde med den teori, vi lærer på skolen – og omvendt kan jeg efterfølgende bruge teorien i praksis. Det er præcis derfor jeg valgte at læse til biløkonom. At kombinere arbejde med skolegang, mener jeg, er den helt rigtige måde at udvikle, lære og forbedre sig selv og sin viden på. Weekenderne går tit også med arbejde – jeg er fast på arbejde hver anden søndag.

NUCARS-konference

Under min uddannelse har jeg været så heldig at deltage i konferencen NUCARS 2011 i Northeim, hvor vi skulle tilbringe en hel uge sammen med studerende fra USA, Frankrig, Kina og Tyskland. I løbet af ugen blev vi sammen med de andre studerende delt op i grupper og gennemførte et computerbaseret simuleringsspil. Vi skulle drive en Toyota/Lexus forhandler. Der skulle tages stilling til alt lige fra åbningstider, kundeevents, træning af medarbejder til logo for vores forhandler. Alt sammen for at give os en bedre forståelse for, hvor mange ting, man skal være opmærksom på, når man leder en bilforhandler. Det var en helt fantastisk uge, som har givet mig et rigtig godt netværk og venskaber på tværs af hele verden - og via de sociale medier er det nemt at holde kontakten. Hvis du starter som biløkonom, skal du helt sikkert have denne oplevelse med.

Fremtiden - og et par gode råd

Jeg har selvfølgelig nogle mål med min uddannelsen som biløkonom, men så længe jeg er i gang med uddannelsen, så ligger mit fokus på skolen og arbejdet. Hvis man ser på dimitterede biløkonomer, så kan man ikke fuldstændig sige, hvad ens fremtid bringer. Mange er fortsat i bilbranchen, mens andre er kommet ind i brancher, som man ellers ikke havde forventet kunne bruge en biløkonom. Du får derfor en rigtig specifik uddannelse, som samtidig ikke er mere speciel, end at du kan finde et arbejde som passer dig i fremtiden.

Hvis du gerne vil være biløkomon, så er mit råd, at du benytter dig af dit netværk, for at komme ind i branchen – eller aktivt opsøger dem, du mener, kan hjælpe dig. En start som kommende biløkonom vil helt sikkert være at kigge forbi vores www.danskebil.dk eller vores facebook-gruppe, hvor du stille spørgsmål til vejlederne, studerende eller dimitttender.

<< tilbage