Axzon-koncernen: Agro business managers kommer med en god ledelsesvinkel

Hos fødevarekoncernen Axzon med over 40.000 svin og 2.500 ansatte, er der stor interesse for praktikanter og input fra danske landbrugsstuderende på overbygninger, fortæller HR-chef Sofie Hammerskov fra den danskbaserede, internationale Axzon-koncern, som består af Danosha i det vestlige Ukraine og Poldanor i Polen samt tilsvarende DanInvest i Rusland og Prime Food-slagteriet i Polen.

”Den ledelsesvinkel, som de foreløbig syv ’agro business managere’, der har været i ledelsespraktik hos os er kommet med, er både vigtig og relevant,” siger hun og tilføjer:

”Det er rigtig værdifuldt, at det er nogle, som samtidig med, at de har rod i og interesse for landbruget, også interesserer sig for ledelse. Disse praktikanter ser bredt på tingene. Ud over at vide, hvordan grisene skal fodres, så er de meget optaget af at få teams’ene til at virke – altså hvordan man sikrer motivation, opbygger et team og arbejder med forskellige og mange typer af folk. De kommer med nogle kompetencer for ledelse og forretningsudvikling, og det er en af de helt store eksportmuligheder for Danmark. Og sammen med den landbrugstekniske faglighed, er det noget af det, der gør en dansker i større organisationer meget værdifuld,” siger HR-chef Sofie Hammerskov fra Axzon.