”Vi prøver teorien af i den virkelige verden”

Sarah Louise Nielsen, studerende på 1. semester og tilknyttet Sabro Rideklub, fortæller.

”Der er et godt studiemiljø på tværs af studieretningerne. Det oplever man ved fællesundervisninger og sociale arrangementer. Elevrådet og festrepræsentanterne sørger for mange forskellige kurser og sociale arrangementer, så man keder sig aldrig og føler sig ikke alene.”

Samarbejde med rideklubber

For at give de studerende praksiserfaring har vi etableret samarbejde med 14 lokale rideklubber. Det er lærerigt, siger Sarah Louise Nielsen, der er studerende på 1. semester og tilknyttet Sabro Rideklub.

”For mig har det været virkelig spændende og udbytterigt. Vi læser ikke bare om teorien i en bog – vi prøver den også af i den virkelige verden. Det har været en positiv oplevelse, og jeg har opbygget flere gode relationer til folk i klubben,” fortæller hun.

Også Sabro Rideklub er glade for samarbejdet, siger klubformand Kamilla Sofie Pedersen.

”For en rideklub som vores med begrænsede økonomiske ressourcer er det et sæt ekstra hænder. Sarah udfører et reelt stykke arbejde, som enten ikke ville være blevet udført eller som bestyrelsen eller vores frivillige skulle have lavet,” siger hun.

SWOT-analyse og velfærdskontrol

Eksempelvis har Sarah i forbindelse med faget ’økonomi og markedsføring’ undersøgt, hvordan Sabro Rideklub kan skaffe flere medlemmer. Her lavede hun en SWOT-analyse, udsendte spørgeskema og udarbejdede en kundeanalyse for at finde ud af, hvad klubben gør godt og hvor der er plads til forbedringer. Hun har også gennemført en velfærdskontrol og klarlagt, hvad klubben skal gøre for at leve op til nye og kommende krav i loven om hestehold. Det er rideklubformand Kamilla Sofie Pedersen glad for.

”Det er sin sag for en bestyrelse med løbende udskiftning at finde ud af, hvad der er gældende lov og sætte sig ind i nye lovkrav. Sarah satte sig ind i sagerne, var meget løsningsorienteret, og vi havde en super dialog med hende om, hvilke punkter vi skal være opmærksomme på.”

Salg på skemaet

”I faget ’personligt salg’ har vi fået til opgave at sælge vores uddannelse til Hest & Rytter-messen under hingstekåringen i Herning i marts. Vi designer stand og planlægger reklamefremstød. Vi har taget initiativ til at skaffe sponsorpræmier fra firmaer inden for hestebranchen. Disse skal bruges til konkurrencer på standen, som en del af markedsføringen. En af præmierne er en rundvisning på Andreas Helgstrands salgs- og træningscenter Helgstrand Dressage. Det er lykkedes os at skaffe rigtig mange præmier, og denne præmie tror vi bliver et hit.”