Første byggekoordinatorer i praktik

Samtlige studerende fra ny byggekoordinatoruddannelse har fået praktikplads i store virksomheder. Der er flere praktikpladser, end der er studerende. Virksomheder på venteliste til næste årgang.

Byggekoordinatorstuderende Lars Bjørn Østergaard fra Erhvervsakademi Aarhus arbejder de næste tre måneder med energi og driftsoptimering i Randers Kommunes afdeling for ejendomsservice.

”Denne praktikplads var min 1. prioritet. Jeg skal arbejde med energibesparelser og bæredygtighed. Et område, jeg synes er spændende og som vi har haft en masse om på studiet,” fortæller Lars Bjørn Østergaard, der håber at få dette ud af sit praktikforløb:

”Et job efter endt uddannelse.”

Praktikpladser til alle studerende

Lars Bjørn Østergaard og hans medstuderende er allerførste årgang på den nye byggekoordinatoruddannelse, som startede på Erhvervsakademi Aarhus i 2014. På 4. semester skal alle studerende i obligatorisk, ulønnet praktik i en virksomhed.

Praktik i nogle af landets største virksomheder

Nogle af de virksomheder, der har indgået praktikkontrakt med de nye byggekoordinatorer er:

Dansk Butikstjeneste A/S, der opfører Rema 1000-butikker, Det Nye Universitetshospital (DNU), pt. Danmarks største byggeplads, Hoffmann A/S, Årstiderne Arkitekter og NCC, et af landets største entreprenørfirmaer – for blot at nævne nogle.

Virksomheder mangler studerende

”Nogle af vores studerende har haft flere praktikpladser på hånden, som de kunne vælge imellem. Det er jo glædeligt, at vi har flere praktikpladser, end vi har studerende, og vi har derfor lavet en venteliste med virksomheder, der gerne vil være sikre på at få en praktikant, når næste årgang skal i praktik til januar 2017,” fortæller uddannelseskoordinator Mads Klinkvort.

”Vi glæder os meget til evalueringerne fra virksomhederne. Og at få svar på, om de studerendes kompetencer er relevante, og om de har lært det, de skal, - men det er vi nu ret sikre på,” tilføjer han.

Læs om byggekoordinatoruddannelsen.

Læs om praktik- og virksomhedssamarbejde.