Vinder tre priser ved DM i entreprenørskab

To teams og en underviser fra Erhvervsakademi Aarhus blev hædret med priser og pengepræmie ved danmarksmesterskaberne i entreprenørskab.

I DM-kategorien Social entrepreneurship vandt teamet SiamoStreet, som er et gadefodbold-koncept med 1200 aktive spillere. Bag konceptet står to internationale studerende argentineren Juan Bautista Ruiz Nyborg og letten Maksims Sevastjanov, som er bidt af fodbold og fra professionsbacheloruddannelsen i innovation og entrepreneurship.

Specialpris på 10.000 kr. til hamp-potte-opfindere

Tre andre iværksætterstuderende Annika Bøg Madsen, Mark Prahinog Nielsen og Astrid Rothausen vandt en særpris på 10.000 kr. fra Tønder Energi- og Miljøfond med deres virksomhedsidé RePot.

De tre unge prismodtagere har en ambition om at gøre verden grønnere og har opfundet en potte af hamp, der mindsker plastspild og CO2-forbrug i gartneribranchen.

Nu er der råd til at stifte virksomhed

Tidligere på måneden vandt RePot Regionsmesterskabet i Entreprenørskab og 10.000 kr. og derefter yderligere 20.000 kr. for andenpladsen i VIA’s Innovationspris. Med endnu en pengepræmie fra Tønder Energi- og Miljøfond kan teamet nu stifte et anpartsselskab (ApS).

”Vi er superglade. Nu har vi pengene til at starte vores virksomhed,” siger Annika Bøg Madsen fra en telefon fra Frankies Pizza i Aarhus (billede), hvor de tre iværksættere fejrede den seneste måneds prisregn.

Hæderspris til engageret lektor

Udover studerende blev også en granvoksen mand hædret, da prisen ’Årets Entreprenante underviser’ skulle uddeles.

Prisen gik til lektor, cand.merc. Jesper Nørskov fra Erhvervsakademi Aarhus.

”Jeg er utrolig beæret og overrasket over de mange flotte indstillinger, som de studerende har indsendt," lyder det fra Jesper, som også tidligere er blevet hædret for sit blændende undervisertalent. I 2013 modtag han prisen som årets erhvervsakademilærer.

Hjælper sine studerende til at lykkes

Siden 1996 har 56-årige Jesper Nørskov undervist i innovation og entreprenørskab, ligesom han er kendt for sin passionerede støtte af studerende fra Erhvervsakademi Aarhus, der driver egne virksomheder. Ved konkurrencer har Jespers studerende vundet adskillige DM- og EM-titler i entreprenørskab.

Online

Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for studerende blev afviklet online pga. Covid-19, men det slog ikke de unge iværksætterspirer ud. Tværtimod, for de havde alle kvalificeret sig via regionale finaler, som også blev afviklet online.

Blandt dommerne var der enighed om, at en ny stærk generation af unge iværksættere er på vej fra uddannelsesinstitutionerne.

I alt havde 19 hold af studerende fra Danmark og et fra Grønland kvalificeret sig til DM.

Syv af holdene kom fra Erhvervsakademi Aarhus.

Tre maskinmesterstuderende fra SIMAC i Svendborg vandt hovedprisen for deres udvikling af en særlig gummimanchet til bl.a. landbruget.