Vi optager 2.453 studerende

Der er godt nyt til 2.453 ansøgere, som får tilbudt en studieplads til sensommeren 2019.

I nat får tusindvis af unge den glædelige nyhed, at de er optaget på en af akademiets 27 videregående uddannelser.

Erhvervsakademi Aarhus udbyder i år 2.453 studiepladser. Det er 6 pct. eller 141 flere i forhold til sidste år.

Højeste antal nogensinde

Rektor Christian Mathiasen er glad for at kunne tilbyde de mange kvalificerede ansøgere en studieplads og hæfter sig ved, at Erhvervsakademi Aarhus har modtaget 6.630 ansøgninger, hvilket er det højeste antal nogensinde.

"Vi har valgt at reducere optaget på uddannelser, hvor vi vurderer, at der bliver uddannet for mange i forhold til virksomhedernes efterspørgsel. Således kan vi være med til at sikre, at flest muligt kommer i arbejde efter endt uddannelse," forklarer Christian Mathiasen.

Skåret og øget optag

En reduktion i optaget er bl.a. tilfældet for uddannelserne til multimediedesigner med 157 optagne, international handel og markedsføring med 140 optagne samt digital konceptudvikling med 88 optagne.

"På tilsvarende vis har vi valgt at øge optaget på uddannelser med særligt gode beskæftigelsesmuligheder," tilføjer rektor.

I år er optaget fx steget med 51 pct. på serviceøkonomuddannelsen og 16 pct. på den 3½-årige finansbachelor, der optager 247. Det samme gælder professionsbachelor i e-handel, der  optager 86 eller 95 pct. flere i forhold til sidste år.

Stadig ledige pladser

Hvis man ikke er blevet optaget på drømmeuddannelsen, er der stadig ledige pladser på andre uddannelser, som fx på miljøteknologbyggekoordinator og professionsbachelor i fødevareteknologi og applikation.