Sutteflaske og klimavenlig dåbsgave vinder priser ved DM i entreprenørskab

Et bæredygtigt gavekoncept til nyfødte og en flerfunktionel termosutteflaske vinder priser ved Danmarksmesterskaberne i entreprenørskab.

Med de to priser følger 50.000 kr. - penge, som de to vinderteams ProParent og BornGreen nu kan bruge på at få deres produkter ud til kunderne.

"Det er nysgerrighed, empati, mod og foretagsomhed koblet med ægte problemer. Som underviser har det været en fornøjelse at være med på rejsen og se dem vokse. Jeg er meget stolt," siger lektor Gitte Buje fra Erhvervsakademi Aarhus, der var med og heppe på sine studerende til priseventet i Børsen hos Dansk Erhverv i København onsdag den 29. maj.

Finalister fra hele landet

21 hold af studerende fra videregående uddannelser i hele landet havde kvalificeret sig til Danmarksmesterskabet i entpreprenørskab. 

Alle finalisterne havde kvalificeret sig via regionale finaler, og til DM skulle deres idé stå prøven overfor et panel af erfarne erhvervsfolk og iværksættere.

De studerende dystede i fire kategorier: Greentech, Serviceinnovation, Lifetech og Social entrepreneurship. 

Termosutteflaske og træer til nyfødte

Ud af de fem teams fra Erhvervsakademi Aarhus, der deltog i finalen, kunne to træde op på sejrskamlen. 

Josefine Frandsen, Janni Wolff og Anne Sofie Krogh Nielsen læser til professionsbachelor i innovation og entrepreneurship og står bag startup'en ProParent, som er en flerfunktionel termosutteflaske til modermælkserstatning. Flasken er bekvem om natten og når man er på farten, fordi alt er samlet og klar til brug.

Bag BornGreen står fire iværksætterstuderende Vlad Danceanu fra Rumænien, Moris Vandevyver fra Belgien, Aleksander Grzegorz Szostak fra Polen og danske Martin Schaumburg Sørensen. De har udviklet et bæredygtigt gavekoncept til nyfødte: Et lokalt, nyplantet træ, der kan suge CO2.

Gavekonceptet har også et socialt sigte, fordi virksomheden investerer deres overskud i at vejlede unge i bæredygtighed.

Vinder to ud af fire kategorier

De to ideer var så gennemarbejdet, velresearchet, innovative og godt pitchet overfor dommerne, at BornGreen og ProParent på trods af hård konkurrence kunne løfte trofæet og kalde sig Danmarksmestre i entreprenørskab i kategorierne Social entrepreneurship og Lifetech.

Bag konkurrencen står Fonden for Entreprenørskab