Studerende vinder social innovationspris

Fem iværksætterstuderende og deres jobsøgningsportal er blevet præmieret med en pris.

De fem prismodtagere af CSR People Challenge 2019 læser alle på 1. semester på professionsbacheloruddannelsen i innovation og entrepreneurship.

Sammen har de udviklet jobsøgningsportalen Arbejdskraft.dk, hvor arbejdsgivere og jobsøgere kan møde hinanden.

Anonym jobsøgning

Portalen skal gøre det nemmere for en jobsøgende at booke en samtale med arbejdsgiveren uden at afgive oplysninger om uddannelse, alder og navn.

Vinder udviklingsdag

Med prisen følger en pengepræmie og en udviklingsdag med Cabi, hvor vinderteamet kan arbejde med at få skærpet deres koncept.

Innovativ og skalerbar løsning

Clara Halvorsen er styrelsesmedlem i Dansk Ungdoms Fællesråd og med i dommerpanelet bag CSR People Challenge. Om vinderideen siger hun:

”Det er en meget innovativ og skalerbar løsning, og samtidig er det en meget enkel ide, som er til at gå videre med. Gruppen har vist en meget klar forståelse for både virksomhedernes og jobsøgernes evner og behov. Og samtidig er det en løsning, som lægger ansvaret over på den jobsøgende, og det er godt set.” 

Første gang pris uddeles

Videns- og netværkshuset Cabi står bag prisen CSR People Challenge, der uddeles for første gang i år.

Forud for prisuddelingen har studerende fra videregående uddannelser indsendt deres bedste bud på, hvordan samfundet løser udfordringerne med, at virksomheder mangler arbejdskraft, samtidig med, at mange udsatte står uden for arbejdsmarkedet. 

Vil tydeliggøre gevinst ved at ansætte udsatte

Formålet med prisen er at tydeliggøre potentialet og gevinsten ved at ansætte udsatte ledige og værdien af partnerskaber.

”Der er en masse dygtige mennesker, som hver dag arbejder med at finde løsninger på, hvordan virksomhederne får tilstrækkelig arbejdskraft, og hvordan vi kan hjælpe mennesker, som er på kanten af arbejdsmarkedet. Men vi har brug for at få nye impulser, der tvinger os til at tænke nyt. Derfor har vi lagt den her konkurrence ud til studerende, der har den nyeste viden med i rygsækken, og som ikke er bundet af vanetænkning,” siger Mette Rønnau, direktør for Cabi og medlem af dommerpanelet.

Læs mere om CSR People Challenge 2019: Studerende vinder social innovationspris