25 studerende præsenterer fremtidens IoT-løsninger

25 danske og internationale professionsbachelorstuderende i produktudvikling og teknisk integration fremviser deres eksamensprojekter på Europas førende konference om Internet of Things.

En alarm til at advare truckere om illegale flygtninge, der bryder ind og gemmer sig i lastrummet. En app, der fortæller hvornår du kan oplade telefonen med grøn energi. Et værktøj til at spare på vandet. En app, der sladrer om luftforurening og guider dig udenom byens værste smog. Et bærbart apparat, der måler surhedsgraden på landmandens mark og viser hvor.

Kreativitet og knowhow

Der er hverken sparet på kreativitet eller teknisk knowhow i de fem showcases, som 25 studerende fra professionsbacheloruddannelsen i produktudvikling og teknisk integration gruppevis fremlægger under Public Expo, den åbne del af IoT Week 2019 i Aarhus i juni.

"De studerende er ret stolte af deres projekter. Det, at de skal stå overfor offentligheden og fagfolk og præsentere deres prototyper gør, at de bliver klædt på, på en anden måde, end hvis de skulle have stået i et lukket eksamenslokale," fortæller uddannelsesleder Anne Kirketerp fra Erhvervsakademi Aarhus.  

Hårdt, men sjovt arbejde

De studerende har arbejdet hårdt på at udvikle deres prototyper hele foråret.

Alle fem showcases vil gøre hverdagen mere bæredygtig, sikker eller sund - og har en tydelig Internet of Things-struktur.

"Vi har lagt mange timer i at få det til at virke, men det har været sjovt," siger en af de studerende Carsten Eskildsen.

Hvad er IoT?

Internet of Things er et helt forretningsområde, hvor en virksomhed fx kan bruge data til at spare penge, blive mere bæredygtig eller opdyrke nye forretningsområder.

Det er smart brug af allerede tilgængelig data fra fx køretøjer, bygninger og dimser, som ikke er traditionelle computere, men som indeholder noget software, elektronik, sensorer og internetforbindelse. 

Ifølge OECD er Danmark det land i verden med næstflest IoT-enheder i forhold til befolkningsstørrelsen. 

Flere af eksamensprojekterne tager afsæt i FN’s verdensmål.