Studerende præmieret for at tænke nyt

En potte af hamp, der mindsker plastspild og CO2-forbrug i gartneribranchen sikrer tre unge iværksættere fra Erhvervsakademi Aarhus en innovationspris og 20.000 kr.

Tre studerende med en ambition om at gøre verden grønnere fik en fornem plads på podiet, nemlig en andenplads, da Innovationsprisen 2020 blev uddelt torsdag den 14. maj.

”Bare det at være i top tre er helt fantastisk. Så vi er rigtig glade,” siger Annika Jesunda Bøg Madsen, Mark Prahinog Nielsen og Astrid Rothausen.

Regionens bedste entreprenører

Alle tre glade opfindere er professionsbachelorstuderende i innovation og entrepreneurship og vandt tidligere på måneden Regionsmesterskabet i Entreprenørskab med deres virksomhedsidé, RePot

Læs artikel i Ritzau: Aarhus-studerendes bæredygtige plantepotte vinder Regionale Mesterskaber i Entreprenørskab

Læs artikel i Lokalavisen Aarhus: Genialt: Aarhus-studerende opfinder alternativ til plastikpotter

Pris hjælper ide videre 

Med prisen følger en check på 20.000 kr., som teamet vil bruge på at tage deres potteeventyr et skridt videre.

”Vi vil bruge prisen til at stifte en virksomhed og komme videre med at testbatche vores potte-produktion,” forklarer de tre studerende bag RePot.

Ud med plastic, ind med hamp

De tre studerende har udviklet en vandtæt potte af hamp i 100 procent organisk materiale, som nedbryder sig selv, hvis man planter blomsten ud i haven med krukken omkring.

Hamppotten er tænkt som alternativ til gartneriernes almindelige gropotter af plast - altså en bæredygtig løsning, der kan mindske plastspild og CO2-forbruget i gartneribranchen.

Potten kan også bruges af forbrugere i stedet for traditionelle keramikpotter.

Konkurrence for alle landets studerende 

Innovationsprisen arrangeres af VIA University College. Studerende fra alle landets videregående uddannelser kan deltage. For at deltage skal man have en innovativ ide til et produkt eller en løsning, der er til fordel for samfundet. 

Temaet for årets Innovationspris var FN’s 17 verdensmål.