'Så glad for, jeg gjorde det'

Som 28-årig gav Thomas sig selv en udfordring: At gennemføre en mellemlang videregående uddannelse (hans første) på deltid, mens han arbejdede samtidig.

diplomuddannelsen i salg og markedsføring fik Thomas både et nyt netværk, solidt greb om salgsarbejdet og værdifuld indsigt i sin arbejdsplads MC emballage A/S.

”Jeg er så glad for, at jeg har gjort det. Jeg vil helt klart ikke være den viden og de kompetencer foruden. Jeg har en bedre forudsætning for at lykkes med mit arbejde, end hvis jeg ikke havde taget uddannelsen,” siger Thomas, der er tidligere handelsøkonom og faglært salgsassistent fra REMA 1000.

Se Thomas fortælle om udbyttet i video (1:51):

Så Glad For Jeg Gjorde Det

Hvordan får man tid?

Der er noget at se til, når man uddanner sig på deltid sideløbende med et (ofte) krævende job. Men det er muligt at klare – også helt uden at få stress – hvis man spørger Thomas.

”Der vil være kompromisser undervejs. Du må forvente, at du ikke får tid til at se familien lige så meget som du plejer. Du må også forvente at skulle tage nogle weekender i brug til læsning og opgaveskrivning. Og du må forvente indimellem at skulle arbejde om aftenen eller tidligt om morgenen.”

Blev far undervejs

For Thomas var det to hårde, men samtidig meget lærerige og udviklende år. Thomas fik ovenikøbet sit første barn, mens han efteruddannede sig.

”Fordi det var en afgrænset periode på et par år, vidste jeg, at det var et midlertidigt arbejdspres, der ville forsvinde igen, når min sidste eksamen var overstået. For mig handlede det meget om at organisere mig og indstille mig på situationen med visheden om, at arbejdsbelastningen var midlertidig,” fortæller han.

Bliver ved med at sætte sig nye mål

Thomas stopper ikke her. Næste uddannelsesskridt er en MBA-lederuddannelse på kandidatniveau. Ambitionen er at gennemføre den, inden han fylder 40. Thomas' nyerhvervede diplomuddannelse giver netop adgang.