Rekordmange ansøgninger trods corona

Selv om gymnasier, handelsskoler og studievejledninger lige for tiden er lukket ned rent fysisk, har der været livlig aktivitet ved computerne hos de unge op til ansøgningsfristen.

I alt har Erhvervsakademi Aarhus modtaget 2.939 ansøgninger. Det er 136 flere eller en fremgang på fem procent sammenlignet med sidste år.

”Vi glæder os over det gode ansøgertal og over, at de unge mennesker i denne tid også tænker på fremtiden og søger ind på uddannelser hos os,” siger rektor Christian Mathiasen og hæfter sig ved, at erhvervsakademiet har ansøgerfremgang for 10. år i træk.

Fremgang på it- og finansuddannelser

Erhvervsakademi Aarhus oplever fremgang på uddannelser som datamatiker, professionsbachelor i økonomi og it og finansbachelor, hvor 1. prioritetsansøgningerne er steget med henholdsvis 19, 59 og 24 procent i forhold til sidste år.

"Det er positivt, når vi kan se, at flere søger ind på uddannelser med rigtig fine beskæftigelsesmuligheder. Det er en klar gevinst for alle," siger Christian Mathiasen.

Den mest søgte uddannelse er markedsføringsøkonom med 715 kvote 2-ansøgninger. Dernæst kommer multimediedesign og finansøkonom.

Cecilie og Magnus vil arbejde med it

20-årige Cecilie Bossov Westerdahl fra Slagelse er en af de 120 unge, der har søgt ind på datamatikeruddannelsen.

"Bagefter kan jeg gå ud og få et godt job eller læse videre indenfor fx it-sikkerhed. Kodning og systemudvikling er superinteressant, og jeg glæder mig til – efter to sabbatår – at flytte til Aarhus og uddanne mig,” siger hun.

Også 24-årige Magnus Holm Burchhardt fra Hinnerup har søgt ind på datamatikeruddannelsen.

”Det har jeg, fordi jeg gerne vil have en kort, praktisk uddannelse med praktik og gode jobmuligheder,” siger Magnus, der tidligere har læst erhvervsjura på universitetet, men droppede ud, da det var for teoretisk.  

Til juli får ansøgere svar på, om de er optaget

5. juli er der ansøgningsfrist for kvote 1-ansøgere. Her plejer akademiet at modtage i omegnen af 5.000 ansøgninger via optagelse.dk.

I kvote 1 bliver ansøgerne optaget efter deres karaktergennemsnit fra den gymnasiale eksamen.

28. juli vil antallet af studiepladser blive fordelt blandt de mange ansøgere.

Her plejer i omegnen af 2.300 unge at få tilbudt en studieplads.