Praktik viste Carsten, at han har meget at byde ind med

Carsten Eskildsen har som en afsluttende del af sin uddannelse været 10 uger i praktik hos Kyocera Unimerco. Det er det ophold, han har indstillet til Erhvervsakademi Aarhus’ praktikkonkurrence.

”Det har sgu været en fornøjelse.”

Sådan siger professionsbachelor i produktudvikling og teknisk integration Carsten Eskildsen om sit praktikophold hos værktøjskoncernen Kyocera Unimerco i Sunds.

Fri rolle

Hos Kyocera Unimerco arbejdede Carsten med at optimere arbejdsgange omkring lim- og loddearbejde. Et projekt, hvor han fik frie rammer og påtog sig rollen som en konsulent. Carstens analyse- og dokumentationsarbejde resulterede i ændringer i indretning, arbejdsgange og nye input til ledelsen.

”Jeg har fået bekræftet, at de metoder, jeg har lært på studiet, virker i praksis. Og at jeg kan byde ind med min knowhow indenfor mange forskellige områder,” siger den 51-årige professionsbachelor, der bor i Isenvad syd for Ikast og er far til fire.

Omskolet i sen alder

Carsten er oprindeligt uddannet radiomekaniker og cnc-tekniker, men en arbejdsskade tvang ham i 2015 til at omskole sig til et mere skånsomt job. Carsten uddannede sig til produktionsteknolog og derefter professionsbachelor i produktudvikling og teknisk integration. Det har været et hit.

”Jeg kan godt lide at koordinere og analysere komplekse problemstillinger. At skabe orden i kaos og se sammenhænge ud fra data og tal. Praktikken har bekræftet mig i, at det er den slags arbejde, jeg gerne vil lave fremover,” siger han.

Topkarakter for hovedopgave

Efter praktikperioden fortsatte Carsten med at have sin gang i virksomheden, mens han skrev sit bachelorprojekt. Det handlede om Kyocera Unimerco og blev belønnet med et 12-tal.

Carsten Eskildsen og Kyocera Unimerco er blandt de fem nominerede til Årets Erhvervsakademi Aarhus-praktik 2020.