Ny it-uddannelse melder alt optaget

59 har søgt optagelse på akademiets nye it-uddannelse på bachelorniveau. 20-årige Sissel Thimsen Schmidt fra Sønderjylland er en af de 30 kvalificerede unge, der har fået tilbudt en studieplads.

Tillykke. Du er optaget.

20-årige Sissel Thimsen Schmidt skal til februar sammen med 29 andre unge begynde på akademiets nye 3,5-årige professionsbachelor i it-arkitektur.

”Det er megafedt,” siger Sissel, der modtog sit optagsbrev natten til torsdag.

Også hendes kæreste er blandt de optagne. 

”It-faget er kreativt og det er lige den uddannelse, vi begge har ledt efter,” siger Sissel, der er HHX-student fra Aabenraa.

Læs mere om, hvorfor Sissel vil være it-arkitekt.

Også kvinderne har søgt ind

Uddannelsen er bevidst tonet til en ny og bredere målgruppe. Derfor glæder det uddannelseschef Gert Simonsen, at næsten hver fjerde af de optagne er kvinder.

”Jeg er meget tilfreds med ansøgertallet, og især er jeg glad for, at uddannelsen rent faktisk har tiltrukket en del kvindelige ansøgere,” siger Gert Simonsen og tilføjer.

”Vi håber, at vi med denne uddannelse kan få unge, der normalt ikke overvejer en teknologisk tung uddannelse, til at åbne øjnene for it-fagets mange muligheder og gøre karriere i en branche, der i den grad mangler hænder.”

Næsten dobbelt så mange ansøgere, som der er plads til

59 personer har søgt om optagelse på uddannelsen. Der er plads til 30.

Uddannnelsen har studiestart 1. februar, men optager nye studerende igen til sommer. 

Hvis man vil søge ind til sommerens studiestart, kan man gøre det lige her fra 1. februar 2021: Ansøg om optagelse med studiestart til sommer