Nu kåres Danmarks bedste praktikophold

Otte virksomheder dyster tirsdag den 28. maj om prisen ’Årets Erhvervsakademipraktik’. Landets erhvervsakademier står bag prisen, som sætter fokus på, hvordan praktikophold skaber værdi for de studerende og virksomhederne.

317 indstillinger fra Roskilde til Nørresundby er blevet til otte finalister i konkurrencen om at blive Danmarks bedste praktikophold. Det er studerende fra de otte erhvervsakademier, som har nomineret virksomheder over hele landet til prisen, der afholdes for fjerde år i streg.

Fra Aarhus deltager finansbachelor Louise Kjær Petersen (billedet), der har haft et fremragende praktikforløb hos Rambøll Management Consulting

Vigtigt klap på skulderen

Michael Rugaard er sekretariatschef i Danske Erhvervsakademier og fortæller, at prisen er et vigtigt skulderklap til erhvervslivet, der tager mere end 9.000 praktikanter fra erhvervsakademierne hvert år.

”Med Årets Erhvervsakademipraktik hylder vi noget af det mest centrale ved erhvervsakademiernes uddannelser, nemlig det praksisnære. Det er et adelsmærke for vore studerende, at de allerede kender virksomhederne, når de starter i deres første job. De kan ’hit the ground running’, og det er unikt i den videregående uddannelsessektor,” forklarer Michael Rugaard.

Praktik åbner døren til arbejdsmarkedet

Og det er ikke ligegyldigt, hvilket praktiksted de studerende vælger, for opholdet kan ende med at blive adgangsbilletten til det første job.

Faktisk fører ca. hvert fjerde praktikophold til en fastansættelse, estimerer Danske Erhvervsakademier.

”Virksomhederne er meget glade for vores praktikanter, og nogle står i kø for at få dem. Derfor lægger de sig virkelig i selen for, at praktikopholdene skal være givende og en god oplevelse for alle. Det engagement vil vi gerne anerkende,” siger sekretariatschef Michael Rugaard.

Nyt: Juryens Specialpris

Erhvervsakademierne har tidligere på foråret afholdt deres egne lokalfinaler. Det betyder, at der nu er otte vindere klar til at dyste foran et oplagt, men også kritisk publikum og dommerpanel. Panelet består blandt andre af tidligere erhvervsminister Brian Mikkelsen og investor i tv-programmet Løvens Hule på DR1, Mia Wagner.

Dommerjuryen finder vinderen af Året Erhvervsakademipraktik og som noget nyt i år uddeles Juryens Specialpris. Det er en pris til praktikvirksomheden, der skiller sig ud fra mængden. Derudover skal prisfestens godt 150 gæster vælge deres helt egen favorit og finde en vinder til Publikumsprisen. 

Dommerpanelet består af:

Finalisterne: