Lukas Tog Uddannelse Og Studiejob Til Cypern

Lukas tog uddannelse og studiejob med til Cypern

22-årige Lukas Vanagas tog 2. semester af sin professionsbacheloruddannelse i webudvikling på Cypern og opfordrer sine medstuderende til også at rejse ud og opleve verden, mens de uddanner sig.

Kan man uddanne sig og opleve kloden samtidig? Så afgjort.

Lukas Vanagas har som it-teknologstuderende været et semester i Sydkorea og senere som professionsbachelorstuderende i webudvikling endnu et semester på European University Cyprus.

Lukas kommer i øvrigt fra Litauen og uddanner sig i Danmark.

”Jeg er eventyrlysten, så da denne mulighed kom, sprang jeg straks til. At få lov til at rejse ud med sit studie og opleve en anden kultur er en gave og et minde for livet,” siger Lukas, der kommer fra byen Kaunas i Litauen, men har boet, læst og arbejdet i Danmark de sidste tre år.

Nye venner og varmere himmelstrøg

På Cypern boede Lukas i hovedstaden Nicosia, en by på størrelse med Aarhus, hvor også European University Cyprus ligger.

Lukas delte lejlighed med en ukrainer og to polakker, som også var internationale studerende. Der var både plads til at være seriøse og have det sjovt.

”Fagligt og socialt var det et rigtig godt halvt år,” fortæller Lukas.

Lockdown

Halvvejs gennem semesteret lukkede middelhavsøen ligesom resten af verden ned pga. corona. Lukas skulle nu blive hjemme og undervises online.

”Vi måtte ikke forlade byen og måtte kun gå udenfor en gang om dagen for at proviantere. Så vi var meget indenfor og oppe på vores tagterrasse i solskinnet for at træne eller læse. Det var en skam, at mange af de sociale aktiviteter, som jeg skulle have deltaget i, ikke blev til noget. Men på trods af corona var det stadig en rigtig god oplevelse, som jeg ikke ville have været foruden.”

Topkarakterer og akademisk udmærkelse

På universitetet læste Lukas fag som SEO, webudvikling og marketing. Det gjorde han så godt, at universitetet præmierede ham med et certifikat for akademisk dygtighed, en såkaldt ’Dean’s List – Third Honors’, for at have opnået den 3. højeste karakter blandt universitetets studerende det forår.

Erasmus+ legat og løn med

Med i bagagen fik Lukas et Erasmus+-legat. Sammen med S.U.’en og løn fra hans danske studiejob som programmør og webudvikler for Malgodt.dk, som han kunne arbejde på fra distancen, dækkede det rejse- og opholdsudgifter i de seks måneder.

”Det var en stor hjælp,” konstaterer den rejselystne webudvikler, der opfordrer andre unge til at gribe muligheden og rejse ud som en del af deres studie.

Masser af internationale muligheder

Også på Erhvervsakademi Aarhus opfordrer man studerende til at rejse ud og bruge mindst et semester i udlandet. Det kan enten være i praktik i en virksomhed, på semesterophold eller sommerskoleophold.

Erhvervsakademiet har aftaler om udveksling af studerende med over 70 partner-institutioner i 36 forskellige lande.

Corona får unge til at blive hjemme

Årligt tager 40-50 studerende fra Erhvervsakademi Aarhus på semesterophold i udlandet. I år er der på grund af corona markant færre studerende, der skal afsted.

Søg nu, rejs ud til foråret

Der er deadline for ansøgning om studieophold i udlandet (i forårssemestret 2021) den 15. september 2020.