Lucas vil forandre verden med 3D-print

23-årige Lucas Strægaard Graversen har som praktikant hos Gilleleje-virksomheden Thürmer Tools udviklet en app i samarbejde med Apple og SAP, der skal gøre det muligt for håndværkere at 3D-printe værktøj på stedet.

Forestil dig en verden, hvor du selv kan printe de produkter, du behøver, når du skal bruge dem. Sådan en verden er ikke fremmed for Lucas Strægaard Graversen.

Han læser til professionsbachelor i innovation og entrepreneurship på Erhvervsakademi Aarhus, men har brugt det sidste halve år på at udtænke et koncept for netop dét scenarie.

Disrupte verden

”Vi har i Thürmer Tools et mål om at disrupte den verden, vi kender i dag ved hjælp af 3D-print, så fremtidens produktion bliver mere grøn, effektiv og lokal,” siger Lucas, der er i praktik hos den atypiske tech- og værktøjsvirksomhed Thürmer Tools beliggende på Sophienlund Gods ved Gilleleje.

Se video (1:26): Sådan arbejder Lucas hos Thürmer

Stakeholder for milliondyrt digitaliseringsprojekt

Lucas mødte virksomhedens CEO Erick Thürmer under et foredrag i EAlumne-netværket på Erhvervsakademi Aarhus. Her blev Lucas så inspireret af direktørens optræden, at han efter seancen spurgte, om han måtte komme i praktik hos dem.

Forløbet har været ren win-win.

”Jeg har været så heldig at få ansvaret for et prisvindende, millionprojekt omkring udvikling af en app til 3D-printning af reservedele som fx rawlplugs og beslag.”

Mindre materiale, mindre spild, billigere

App’en, der vandt en innovationspris i juli, er første skridt på vejen mod en vision, som både Lucas og Thürmer deler.

”Visionen er at lave Spotify for værktøj.” 

Direktørens højre hånd

Den 120 år gamle, familiejede virksomhed Thürmer Tools er specialister i gevind, skæreredskaber, cutting tools og 3D-print.

Som praktikant fungerer Lucas som tovholder, forretningsudvikler og højre hånd for CEO Erick Thürmer. Erick er, udover at være en efterspurgt foredragsholder og medlem af Erhvervsministeriets ekspertgruppe ’Disruption Task Force’, også fakultetsmedlem hos det verdensberømte Singularity University i Silicon Valley. Sammen med Erick er Lucas blevet inviteret indenfor i en ny og spændende verden.

”Det er utrolig inspirerende og lærerigt. En ting jeg gør brug af, er Ericks tankegang om, at alt kan lade sig gøre. Det mindset har smittet meget af på mig, og jeg ser i dag muligheder frem for udfordringer.”

Rådgiver om 3D-print og deltager i tech-konferencer

”Det mest spændende ved at være i praktik her er, at jeg får så meget ansvar og at hverdagen aldrig er ens. Den ene dag kommer der en international springrytter ind, som skal have 3D-printet en sadel med diamanter. Den næste dag rådgiver jeg en dansk møbeldesigner om, hvordan han kan omlægge sin produktion med 3D-print. Dagen efter er jeg til en stor tech-konference i udlandet,” fortæller 23-årige Lucas, der er tidligere jordbrugsteknolog med speciale i landskab og anlæg.

Når Lucas er færdiguddannet, vil han gerne arbejde som intrapreneur eller selvstændig erhvervsdrivende.