Erhvervsakademi Aarhus kårer årets bedste praktikophold 2020

Studerende fra akademiets 27 videregående uddannelser kan nu indstille deres praktikophold i konkurrencen om Danmarks bedste praktik.

Nu kan også du og din praktikvirksomhed være med i kapløbet om at blive Danmarks bedste praktikmatch.

Erhvervsakademi Aarhus opfordrer alle tidligere og nuværende studerende i praktik – danske og internationale - til at deltage i konkurrencen.

Praktik er erhvervsakademiernes DNA

"Samspillet med erhvervslivet er det centrale omdrejningspunkt for de danske erhvervsakademier og ikke mindst for Erhvervsakademi Aarhus. Med konkurrencen får vi sat endnu mere fokus på vores værdifulde makkerskab med virksomhederne og det praksisnære uddannelsesforløb, der er erhvervakademiernes DNA," siger Christian Mathiasen, rektor på Erhvervsakademi Aarhus.

En hyldest til det gode samarbejde

Hvert år er cirka 2.000 studerende fra Erhvervsakademi Aarhus i praktik.

Praktik er obligatorisk på samtlige af akademiets 27 videregående uddannelser. Konkurrencen er de studerendes mulighed for at give deres praktikvirksomhed et skulderklap for deres indsats.

"Det er under praktikken, at de studerende for alvor prøver deres færdigheder af og omsætter deres viden til værdi. For mange af vores studerende åbner praktikken tilmed døren til et job," siger rektor Christian Mathiasen.

Om Årets praktik på Erhvervsakademi Aarhus 2020:

De studerende indstiller virksomheden, hvor de har været i praktik.

Studerende, der har været i praktik på enten en erhvervsakademi- eller professionsbacheloruddannelse (eller i egen virksomhed) i efteråret 2019 eller foråret 2020, kan indstille deres virksomhed digitalt via dette skema.

Praktikforløbet bliver vurderet inden for:

  • personlig og faglig udvikling
  • den sociale oplevelse
  • at gøre viden til værdi

Det er muligt at indstille sit praktikophold frem til søndag den 22. marts.

Udpeger vinder 29. april

En jury udpeger vinderen onsdag den 29. april. 

Sådan deltager du i konkurrencen

Er du praktikant fra studieåret 2019-2020, indstiller du din praktikvirksomhed digitalt via dette skema.

Udvælgelsen af fem nominerede sker på baggrund af din indstilling, så fang gerne juryens opmærksomhed med gode eksempler og ord, der underbygger, hvorfor netop dit praktikophold skal vinde.

Internationale studerende kan indstille via samme, engelsksprogede skema.

Det er 5. gang, konkurrencen afvikles  

Studerende fra Erhvervsakademi Aarhus har vundet den landsdækende finale to gange og Juryens Specialpris en gang.

I 2016 vandt professionsbachelor i international handel og markedsføring Mads Fuglsang Hedegaard og Dansk Supermarked Group og i 2018 vandt finansbachelor Daniel Vistisen og revisionsvirksomheden EY Aarhus.

I 2019 var det endnu en finansbachelorstuderende Louise Kjær Petersen , der havde haft en god faglig og social oplevelse hos Rambøll Management Consulting og derfor vandt Juryens Specialpris ved den landsdækkende finale i 2019 (billede), efter at have vundet den lokale finale på Erhvervsakademi Aarhus. 

Læs artikel: Rambøll-praktik kåret som årets bedste.

Se video (2:16) fra 2019-finalen i Børsen i København: