Erik scorede chefstilling mens han læste diplom i ledelse

Lederuddannelse på videregående niveau giver plusser i bogen ved jobsøgninig. Det erfarede 53-årige Erik Bach.

”Uden diplomlederuddannelsen havde det været svært at få det job her,” siger Erik Bach, studerende på diplom i ledelse og salgschef hos værktøjskoncernen Kyocera Unimerco Fastening A/S i midtjyske Sunds.

Sporskifte

Ønsket om at dygtiggøre sig og få papir på sine lederegenskaber fik Erik til at starte på en efteruddannelse i ledelse på videregående niveau. På daværende tidspunkt arbejdede Erik som kommerciel direktør i en Gazelle-virksomhed og drømte om et sporskifte.

”Det var 23 år siden, jeg sidst havde åbnet en studiebog. Jeg var sakket bagud rent uddannelsesmæssigt. Der skulle ske noget nyt og jeg drømte om et karriereskift,” fortæller Erik, der bor i Lystrup med sin hustru og to børn.

Ledelse per gefühl

På trods af, at Erik havde arbejdet som leder i mere end tyve år, så havde han aldrig taget formel lederuddannelse. Men uddannelsen gjorde en forskel.

”Tidligere gjorde jeg meget på ren intuition, tog hurtige beslutninger og fulgte min mavefornemmelse. Det gør jeg stadig, men nu kombineret med refleksion og sparring med lederkolleger,” fortæller Erik.

Han lagde fra land med en handelsuddannelse som merkonom i indkøb og marketing og har arbejdet som både sælger, forretningsfører og produktchef i byggemarkederne Stark og XL Byg.

Succesfuld virksomhedsejer

I 2002 etablerede Erik Gazelle-virksomheden Wimex med import og salg af sibirisk lærk og WPC-komposit i Skandinavien. Han gik fra ejerleder til kommerciel direktør i virksomheden.

Efter syv år i stillingen sagde Erik i 2019 sit job op og tog en velfortjent pause. Den brugte han på at søge job og læse diplom i ledelse. Det er en 2-årig efteruddannelse på bachelorniveau. Erik tog uddannelsen på kun halvandet år.

Fortrolighed og sparring

På uddannelsen udviklede Erik sig personligt og fagligt. Han fik også et nyt netværk.

”Jeg var imponeret over den fortrolighed, vi opnåede i studiegruppen og hvad vi delte med hinanden af ledelsesdilemmaer og også menneskeligt. Vi opdagede, at ledelse er universelt, uanset hvor man er leder. Jeg sparrede med folk fra Lego, Røde Kors, Stofa, en privatskoleleder og mange flere. Det gav en god dynamik, at vi kom fra alle mulige brancher og havde forskellige faglige baggrunde. De relationer, jeg opbyggede til mine medstuderende, har jeg stadig glæde af i dag,” fortæller Erik.

Konkurrencefordel i jobsøgning

Midtvejs gennem sit uddannelsesforløb lykkedes det Erik at lande et nyt, godt job som salgschef i Kyocera Unimerco.

Her er Erik leder for otte konsulenter og har ansvar for koncernens salg af befæstelsesværktøj i eget varemærke, TJEP, til trælast-, værktøjs- og byggekæder.

”Til de ansættelsessamtaler, jeg var til, fik jeg plusser i bogen og et spring fremad i jobkøen, fordi jeg var i gang med denne uddannelse. Det gjorde mig mere ligestillet med mine konkurrenter med lange og mellemlange videregående uddannelser. Sammen med mine øvrige kompetencer og erfaring har uddannelsen bidraget til, at jeg landede jobbet hos Kyocera.”

Video (1:56): Se Erik Bach fortælle om udbyttet af at læse diplom i ledelse:

Hør Erik Fortælle Hvor Meget Han Får Ud Af Sin Diplomuddannelse I Ledelse