Erhvervsakademi Aarhus scorer fire pladser til landsfinalen i entreprenørskab

Til regionsmesterskabet i entreprenørskab måtte Aarhus bøje sig for Aalborg, der tog sejren med et nyskabende pant-projekt. Til gengæld rendte Erhvervsakademi Aarhus af med fire af de ti pladser til landsfinalen i maj.

170 unge iværksætterspirer og iderige unge fra Region Midtjylland og Region Nord var samlet 24. april for at præsentere deres iværksætter- og projektideer for et team af dommere bestående af erfarne erhvervsfolk.

Dysten gjaldt titlen som regionsmester i entreprenørskab. Samtidig blev der kæmpet om en adgangsbillet til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab 2019 for studerende på videregående uddannelser.

Månedlangt forløb kulminerer

Til regionsmesterskabet blev de studerende bl.a. bedømt på samarbejds- og netværksrelationer, deres ide og evne til at pitche ideen, og om deres idé skaber værdi for omverdenen og mennesker.

Alle de studerende ved regionsmesterskabet har deltaget i uddannelses-og entreprenørskabsforløbet Start Up Programme, hvor de i månedsvis igennem deres studier har arbejdet med at udvikle og optimere deres iværksætteride og projekter.

Aalborg vandt med pant

Regionsmesteren er et Aalborg-hold fra UCN, der står bag konceptet Smartpant, som har en ide om at gøre pantning sjovere, mere inkluderende og effektiv.

Kun 9 ud af 10 flasker/dåser i Danmark bliver pantet og genanvendt pr. år, og Smartpant vil med deres ide forsøge at bidrage til, at de sidste 10 % som mangler, bliver pantet og genanvendt.

Kvalificeret til DM 29. maj på Børsen

Selvom der blev fundet én vinder ved regionsmesterskabet, så har 10 teams fået chancen for at deltage ved Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for studerende, som bliver afholdt på Børsen i København den 29. maj.

Her skal de mest innovative og entreprenante studerende fra hele landet dyste om titlen som Danmarksmester i entreprenørskab og chancen for at repræsentere Danmark, når der i slutningen af juni er Europamesterskab i Oslo.

Af de ti teams, der går videre til DM i Entreprenørskab for studerende, er de fire finalepladser besat af teams fra Erhvervsakademi Aarhus.

De kommer både fra professionsbacheloruddannelsen i innovation & entrepreneurship og fra den 2-årige markedsføringsøkonomuddannelse med speciale i iværksætteri.

De fire hold af studerende, der skal kæmpe videre til landsfinalen i maj i København, er:

Kategorivindere fra Erhvervsakademi Aarhus

Vinder af kategorien Social Entrepreneurship (se billede): Team BornGreen 
Ide: A tree for every new born worldwide. De studerende på teamet er: Moris Vandevyver, Aleksander Szostak, Eva Zemniece, Martin Schaumburg Sørensen, Vlad Danceanu.

Vinder af kategorien Serviceinnovation: Team ReBounce
Ide: Gamification app, der gør shopping oplevelsen 25 gange sjovere. De studerende på teamet er: Arturs Kauskis og Michelle Overmark Mortensen 

Derudover gik to hold fra Erhvervsakademi Aarhus videre til landsfinalen på et af de eftertragtede wildcard-pladser.

Den ære tilfalder teamet Book A Pro fra kategorien Serviceinnovation med en platform, som sammenkobler trænere og atleter, og teamet ProParent fra kategorien Lifetech med en idé om en termosutteflaske med separat rum til modermælkserstatning.

Se mere om regionsmesterskaberne i entreprenørskab på Facebook