Erhvervsakademi Aarhus kårer årets bedste praktikophold 2019

Vær med i kapløbet om prisen for årets bedste praktikophold. Erhvervsakademi Aarhus opfordrer alle tidligere og nuværende studerende i praktik – danske og internationale - til at deltage i konkurrencen.

Igen i år kårer Erhvervsakademi Aarhus det bedste praktikophold.

Vinderen går videre til den nationale konkurrence i Børsen i København den 28. maj, hvor Danmarks bedste praktikophold bliver kåret på tværs af alle landets otte erhvervsakademier.

"Samspillet med erhvervslivet er det centrale omdrejningspunkt for de danske erhvervsakademier og ikke mindst for Erhvervsakademi Aarhus. Med konkurrencen får vi sat endnu mere fokus på vores værdifulde makkerskab med virksomhederne og det praksisnære uddannelsesforløb, der er vores DNA," siger Christian Mathiasen, rektor på Erhvervsakademi Aarhus.

Hyldest til det gode samarbejde

Hvert år er over 1.700 studerende fra Erhvervsakademi Aarhus i praktik. Praktik er obligatorisk på samtlige 25 videregående uddannelser. Det betyder, at der er et stort antal virksomheder, som gør en flot indsats for, at praktikken bliver en god faglig og personlig oplevelse. Konkurrencen er de studerendes mulighed for at give deres praktikvirksomhed et skulderklap.

"Praktikken giver vores studerende værdifuld erhvervserfaring. Det er her, de for alvor prøver deres færdigheder af og omsætter deres viden til værdi. For mange af vores studerende åbner praktikken tilmed døren til et job. Det obligatoriske praktikforløb er derfor et utrolig brugbart element på alle vores uddannelser," siger rektor Christian Mathiasen.

Om Årets praktik på Erhvervsakademi Aarhus 2019:

De studerende indstiller virksomheden, hvor de har været i praktik.

Studerende, der har været i praktik på enten en erhvervsakademi- eller professionsbacheloruddannelse (eller i egen virksomhed) i efteråret 2018 eller foråret 2019, kan indstille deres virksomhed digitalt via dette skema.

Praktikforløbet bliver vurderet inden for:

  • personlig og faglig udvikling
  • den sociale oplevelse
  • at gøre viden til værdi.

Det er muligt at indstille sit praktikophold frem til søndag den 31. marts.

Udpeger vinder 9. april

En jury udpeger vinderen tirsdag den 9. april. Juryen består af repræsentanter fra erhvervslivet og Erhvervsakademi Aarhus.

Vinderen går videre til den nationale finale i Børssalen hos Dansk Erhverv i København tirsdag den 28. maj, hvor én samlet vinder for alle erhvervsakademier i Danmark bliver kåret.

Sådan deltager du i konkurrencen

Er du praktikant fra studieåret 2018-2019, indstiller du din praktikvirksomhed digitalt via dette skema.

Udvælgelsen af fem nominerede sker på baggrund af din indstilling, så fang gerne juryens opmærksomhed med gode eksempler og ord, der underbygger, hvorfor netop dit praktikophold skal vinde.

Internationale studerende kan indstille via samme, engelsksprogede skema.

Konkurrencen afvikles for fjerde år i træk.

Studerende fra Erhvervsakademi Aarhus har vundet den landsdækende finale hele to gange.

I 2016 vandt professionsbachelor i international handel og markedsføring Mads Fuglsang Hedegaard og Dansk Supermarked Group og i 2018 vandt finansbachelor Daniel Vistisen og revisionsvirksomheden EY Aarhus (billede).

Se video (3:05) fra den nationale finale 2018 i LEGO House