Dansker vinder NUCARS 2018

Biløkonomstuderende fra Erhvervsakademi Aarhus var på det vindende hold, der i sidste uge hjemtog sejren i det internationale simuleringsspil NUCARS.

Christian Vestergaard, biløkonomstuderende hos Viborg Bilcenter, strøg helt til tops, da det internationale strategispil NUCARS foregik på dansk jord i sidste uge.

I NUCARS udvikler og driver deltagerne en virtuel bilvirksomhed på tværs af nationaliteter. Over 10 regnskabsperioder træffer deltagerne beslutninger inden for markedsføring, distribution, produktion, produktudvikling og finansiering.

Klar strategi gav bonus

Fredagens gallamiddag var spækket med taler og medaljer til de tre bedste grupper, hvor højdepunktet naturligvis var kåringen af vinderen.

"Målet var i første omgang at optimere markedsandelen. I gruppen lagde vi en klar strategi, som vi fulgte gennem de 10 regnskabsperioder, selv om der kom udfordringer på vejen. Vi foretog småjusteringer og diskuterede beslutningerne hele tiden. Det var interessant at få input fra mine holdkammerater, som kom fra Tyskland, Holland, Frankrig og Kina," fortæller Christian Vestergaard fra Erhvervsakademi Aarhus, som er glad for sejren og ser tilbage på en lærerig uge.

"NUCARS-oplevelsen var en rigtig god oplevelse – også i kraft af de mange aktiviteter undervejs. Vi var med til foredrag, virksomhedsbesøg, workshops og sociale aktiviteter som gokartkørsel."

Tværkulturelt islæt gav ekstra perspektiv

12 kommende biløkonomer fra Erhvervsakademi Aarhus og Cphbusiness deltog i NUCARS 2018 sammen med 54 bilstuderende fra Kina, USA, Frankrig, Tyskland, Holland og Belgien.

Grupperne var sammensat af studerende fra hele verden. Det tværkulturelle islæt gav et ekstra perspektiv på de udfordringer, deltagerne stod over for, fortæller biløkonomstuderende Caroline Laisbo hos ERA BILER i Hillerød.

"Det var utrolig interessant at træffe beslutninger på både taktisk og strategisk niveau samt at diskutere med andre studerende fra udlandet, der havde nogle helt andre synspunkter og perspektiver. Derudover var det spændende at bruge en uges tid sammen med andre bilstuderende og få et indblik i, hvordan bilbranchen fungerer i deres land," fortæller Christian Vestergaard fra Erhvervsakademi Aarhus.

Nyttige netværk

Finn Rolighed Andersen, koordinator på biløkonomuddannelsen, roser de studerende for at være dygtige til at samarbejde og skabe nyttige netværk. Udover at lære en masse fagligt til NUCARS var der i ugen rig mulighed for at skabe sig et godt internationalt netværk, hvilket er en vigtig faktor i en global branche.

"Det var dejligt at opleve, hvor hurtigt de studerende fandt ud af at samarbejde på tværs af nationaliteter og udnytte hinandens stærke sider og forskellige baggrunde. Jeg er rigtig glad for den opbakning, der har været fra branchen i form af sponsorater," siger Finn Rolighed Andersen.

NUCARS 2018 er arrangeret af Erhvervsakademi Aarhus i samarbejde med bl.a. Northwood University i USA, Aarhus KommuneBilbranchen/DIDanske Bilimportører og Bilinfo.

Næste år går turen til USA, når Northwood University, Michigan, USA, er vært for NUCARS 2019.

På billedet øverst er det fra venstre:

Elgie Bright, Northwood University (leder), Justin Emontspool (Tyskland), Florian Peuronnet (Frankrig), Christian Vestergaard (Erhvervsakademi Aarhus, Danmark), Muriel Kircher (Tyskland), Jaap van Blanken (Holland), Tong Zhou (Kina) og Haitao Chi, Kina (leder). Foto: Greg McQueen.