Coronafyrede Daniel søger nu ind på en uddannelse

Daniel Møller var i gang med en lovende karriere indenfor turistfaget, da coronakrisen ramte og tvang den 24-årige vestjyde til at finde på en plan b.

24-årige Daniel Møller arbejdede som destinationsansvarlig for et dansk charterbureau på Lanzarote. Men under coronakrisen mistede han jobbet. Så nu har Daniel søgt ind på serviceøkonomuddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus.

”Jeg stod til at skulle have været forfremmet til destinationschef på en større græsk ø, så uddannelse var slet ikke i mine overvejelser, men efter at jeg mistede mit job, da Danmark lukkede ned, og udsigten til at finde nyt, spændende arbejde indenfor branchen ændrede sig markant, så besluttede jeg mig for at udnytte situationen til at videreuddanne mig,” fortæller Daniel, der er faglært salgsassistent fra Thisted.

Vil gerne være leder

Daniel har arbejdet med charterturister de sidste to år og ville gerne være fortsat i faget. Han håber dog, at der på den anden side af coronakrisen vil opstå nye spændende jobmuligheder, og det, at han bruger ventetiden på at dygtiggøre sig, vil forbedre hans karrieremuligheder.

”I fremtiden ser jeg mig selv som leder indenfor detail- eller turismebranchen, og det håber jeg, at denne uddannelse kan give mig et godt fundament for,” siger Daniel Møller, der bor i Viby J., men er opvokset i Thy.

Unge stormer til oplevelsesuddannelse trods udfordret branche

Coronakrisen er gået stærk ud over service- og turismebranchen, som serviceøkonomuddannelsen netop uddanner til. Det afholder tilsyneladende ikke de unge i at søge ind.

I alt har 148 personer søgt optagelse på serviceøkonomuddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus som deres førsteprioritet. Uddannelsen har modtaget 15 procent flere ansøgninger i forhold til sidste år. 

Også på Cphbusiness i København og Erhvervsakademi Dania i Randers oplever man stor rift om pladserne på serviceøkonomuddannelsen.