Beskeden til 1.100 nye studerende: Læg mobilen fra jer

Erhvervsakademi Aarhus indfører mobil – og SoMe-frit undervisningsmiljø for mere end 1.100 nye studerende, fordi det giver højere karakterer og et bedre socialt liv.

Da 23-årige Michael Bo Sørensen (billedet) mandag morgen mødte op til sin første studiedag på serviceøkonomuddannelsen, fik han denne besked:

Læg telefonen fra dig og luk for sociale medier. 

Ideen god, men kræver tilvænning

"Det synes jeg er et godt tiltag," lyder hans umiddelbare reaktion.

Michael er ellers vant til at have sin smartphone lige ved hånden - så han kan tjekke den ofte. Men det er altså slut nu. 

"Det kræver nok lidt tilvænning. Det er jo en indgroet adfærd, som jeg nu skal ændre markant på. Men jeg kan se ideen i det. Mobiltelefoner er med til at gøre en asocial og ødelægger koncentrationen," siger han. 

Giver mindre ensomhed og bedre karakterer

I tre år har Erhvervsakademi Aarhus kørt forsøg med såkaldte 'no devices'-klasser, og erfaringerne har været så gode, at man fra august i år indfører mobilforbud for mere end 1.100 nystartede studerende på seks af akademiets i alt 27 videregående uddannelser, heriblandt på finansbacheloruddannelsen og markedsføringsøkonomuddannelsen.

”Vi ser os selv som en arbejdsplads, og her er der nogle normer og regler, man skal følge. Vi forventer, at det vil have den effekt, at de studerende nu bliver mindre ensomme og får bedre karakterer," siger uddannelsesleder Dorthe Bohlbro.

Hun tilføjer, det handler om digital dannelse – at akademiet som uddannelsesinstitution har et ansvar.

På en typisk studiedag går ca. 40 procent af akademiets internettrafik til Facebook.