339 nye internationale studerende fra 33 lande

Studerende fra 33 forskellige lande begynder i denne uge på ti forskellige, engelsksprogede uddannelser.

Daria Bantas (tv. i billedet) og Alice Kierpe læser sammen med 59 andre unge Marketing Management, akademiets næststørste, engelsksprogede uddannelse.  

Daria kommer fra Moldova og Alice fra Letland. Begge er 18 år og netop færdige med gymnasiet i deres hjemlande.

"Vi har hørt så meget godt om Erhvervsakademi Aarhus. At få en uddannelse af høj kvalitet, og hvor der lægges vægt på den praktiske kunnen, har stort betydning for os," lyder det fra de to nye studiekammerater.  

Studerende fra hele verden

339 studerende fra 33 forskellige lande fra Italien, til Somalia og Vietnam er i denne uge startet på én af erhvervsakademiets i alt ti engelsksprogede uddannelser.

Det svarer til, at hver 6. nye studerende kommer fra et andet land - eller godt 15 procent af det samlede optag. 

Head of Student Services Mads Hedelund glæder sig over de mange nye. 

"Studerende med mange forskellige baggrunde og nationaliteter hjælper vores danske studerende med at udvide deres horisont. Det hjælper os også med vores fælles mål om at internationalisere studerende, mens de går her, fordi de kan komme på udveksling og sommerskoler i udlande," siger han.

Flest fra Polen, Slovakiet og Ungarn

Den halvandenårige bachelor-top up i innovation og entrepreneurship er akademiets største, engelsksprogede uddannelse med 72 nystartede studerende. Derefter kommer Marketing Management. 3. størst er Digital Concept Development med 38 nye studerende. 

De tre nationaliteter, som er mest repræsenteret blandt de nye, er fra Polen, Slovakiet og Ungarn.