EY Aarhus vinder Danmarks bedste praktikophold

EY Aarhus og praktikant Daniel Vistisen fra Erhvervsakademi Aarhus løb med sejren efter at have dystet mod otte andre praktiksteder ved et stort event i Billund.

170 tilskuere sad på kanten af sæderne i Lego House i Billund, da det onsdag eftermiddag blev afgjort, hvilken af landets mange virksomheder der har givet deres praktikant det bedste praktikophold.

Og vinderen er…

”Det er helt fantastisk. Og jeg er meget glad,” lød reaktionen fra prismodtager Daniel Vistisen, der modtog et vinderdiplom, blomster, fem entrebilletter til Lego House og fem overnatninger på hotel.

Daniel havde taget manager Peter Bække Jensen, EY-kollega Casper Jespersen og daglige leder Jonas Kristiansen fra EY med til prisfesten.

”Prisen betyder alt for os. Daniel er vores første praktikant fra finansbacheloruddannelsen. Han bliver helt klart ikke den sidste. Det har åbnet vores øjne for, hvad en praktikant fra Erhvervsakademi Aarhus kan bidrage med,” siger manager Peter Bække Jensen fra EY Aarhus.

Daniel har i dag studiejob i koncernen. Efter endt studie bliver studiejobbet formentlig vekslet til en fast løncheck og et visitkort med titlen revisortrainee i EY.

Aarhuspraktik har vundet før

Prisen blev uddelt for 3. år i træk. En markedsføringsøkonomstuderende fra Erhvervsakademi Aarhus og Dansk Supermarked Group vandt 1. præmien i 2016. I 2017 løb endnu en finansbachelor fra Erhvervsakademi Aarhus og Aros Forsikring med bronzemedaljen. Og i år var Aarhus så igen tilbage øverst på podiet, da Christine Antorini som juryformand uddelte pokalen.

Næste gang, prisen uddeles, er i foråret 2019.

Fra 415 indstillinger og ni finalister til én vinder

De 170 publikummer kom fra København, Sjælland, Jylland og Fyn samt Irland og Portugal for at heppe på deres egen kandidat – men også for at spotte den bedste performance, der vandt deres hjerter.

Inden den store finale har samtlige akademier afholdt lokale konkurrencer for at finde den bedste kandidat i studieåret 2017/2018. I år indstillede 415 studerende deres praktiksted og efter et udskilningsforløb blev ni finalister valgt ud.

En hyldest til erhvervslivet

Michael Rugaard er sekretariatschef hos Danske Erhvervsakademier. Han kalder prisen et skulderklap til virksomhederne.

”Vi hylder erhvervslivet på denne dag. Der er virksomheder, som hver dag gør deres bedste, for at vores studerende får nogle gode praktikophold. Man kan sige, at det er vores måde at sig tak på."

Praktik åbner døren til et job

11.212 studerende på erhvervsakademierne har været i praktik det sidste år. Det styrker samarbejdet med virksomhederne og de studerendes mulighed for job. Danske Erhvervsakademier vurderer, at ca. hvert fjerde praktikophold på erhvervsakademierne fører til job.

Danmarks andet og tredje bedste praktikophold

2. pladsen gik til Autohuset Vestergaard og professionsbachelor i webudvikling Stine Hummelgaard fra IBA Erhvervsakademi Kolding. 3. pladsen gik til den portugisiske skoproducent Vercesa og deres danske praktikant Cecilie Marie Nørgård, der er nyslået professionsbachelor i innovation og entrepreneurship fra Erhvervsakademi MidtVest (EAMV).

Som noget nyt i år blev der også uddelt en publikumspris. Denne pris gik til miljø- og ingeniørvirksomheden DGE og jordbrugsteknologstuderende Simon Ravn Petersen fra Erhvervsakademi Sjælland (EASJ) i Slagelse. 

Dommerpanelet:

 • Christine Antorini (S), formand for Folketingets uddannelses- og forskningsudvalg
 • Charlotte Lundblad, formand for bestyrelsen i Danske Erhvervsakademier
 • Jesper Vilstrup, direktør i LEGO House
 • Lone Engberg Thomsen, forbundsformand for Teknisk Landsforbund
 • Frank Faurholt, salgsdirektør i Siemens og formand for Dansk Automationsselskab

De øvrige finalister var

 • Skive Kommune, Kultur og Fritid – indstillet af Danica Luna Dideriksen, professionsbachelor i International Hospitality Management, Erhvervsakademi Dania i Randers.
 • Vercesa, skoproducent, Portugal – indstillet af Cecilie Marie Nørgård, professionsbacheloruddannelsen i innovation og entrepreneurship, Erhvervsakademi MidtVest (EAMV).
 • Teknologisk Institut – indstillet af Jesper Balslev, datamatiker-studerende, Erhvervsakademi Lillebælt (EAL).
 • Arkitektfirmaet O'Mahony Pike i Dublin, Irland - indstillet af Kasper Miller, studerer til bygningskonstruktør, Københavns Erhvervsakademi (KEA).
 • Myprotein i Northwich i England – indstillet af Mikkel Borup, studerer til markedsføringsøkonom, Erhvervsakademi Syd Vest (EASV).
 • Start-up tech virksomheden RentSafe – indstillet af Emil Buch fra professionsbacheloruddannelsen i innovation og entrepreneurship, Cphbusiness.

Om erhvervsakademierne

Erhvervsakademierne ligger spredt i hele landet og tilbyder korte og mellemlange videregående uddannelser. Med 30.500 fuldtidsstuderende er uddannelserne et stort tiltrækningsplaster for uddannelsessøgende.