Fire studerende vinder europæisk e-handelspris

Iværksætterstuderende Soraya Zieren, Florentina Ceapa, Andrei Toth og Nicki Grønkjær Jensen fra Kale Nyabo vinder eftertragtet e-handelspris under EM i entrepreørskab i Riga.

Onsdag blev det europæiske mesterskab i Entreprenørskab – European Enterprise Challenge 2018 afholdt i Riga. Kale Nyabo, fire studerende fra Erhvervsakademi Aarhus, vandt en eftertragtet e-handelspris.

De var taget hele vejen fra Aarhus til Letlands hovedstad Riga for at deltage i EM i Entreprenørskab – JA Enterprise Challenge. Det var studerende fra 15 øvrige europæiske lande også, og selvom Kale Nyabo ikke løb med mesterskabsguldet, vandt det danske team den flotte e-handelspris; en Visa Digital Commerce Everywhere Award.

Med prisen følger 1.000 euro og en tur til London, hvor teamet vil få en hel dags mentorhjælp og investormøde hos Visa. 

Hjælper enlige mødre og børn i Uganda til et bedre liv

Det danske team Kale Nyabo har fået ideen til en virksomhed, der hjælper enlige mødre og børn i Ugandas hovedstad Kampala.

Ved online-salg af håndlavede accessoires, som mødrene laver, er Kale Nyabo med til at sikre de enlige mødre en stabil indkomst og betale en række forældreløse børns skolegang og lægehjælp.

Den idé var årets dommerpanel så imponeret af, at de tildelte Kale Nyabo den eftertragtede e-handelspris.

"Konkurrencen var rigtig hård – det er jo de dygtigste nationale vindere fra hele Europa, vi dystede imod. Så vi er meget stolte og spændte på fremtiden. Vi er også utrolig glade for, at Visa anerkender det kommercielle potentiale i vores startup. Det er et kæmpe skulderklap og vi ser frem til et partnerskab med Visa i London," siger Nicki Grønkjær Jensen, medstifter af Kale Nyabo.

Er også Danmarksmestre 

Det er første gang at Danmark sender et internationalt team og en socialøkonomisk virksomhed af sted til det europæiske mesterskab.

I maj vandt Kale Nyabo Danmarksmesterskabet i entreprenørskab og 50.000 kr.  ved en prisfest hos Dansk Erhverv i København.

Udover Nicki består Kale Nyabo af Florentina Ceapa, Andrei Toth og Soraya Zieren med baggrund i Holland, Danmark og Rumænien.

Hele teamet læser til daglig på 2. semester på professionsbacheloruddannelsen i innovation og entreprenørskab på Erhvervsakademi Aarhus.

Baggrund for mesterskabet

European Enterprise Challenge er arrangeret af JA Europe og er en konkurrence for studerende på universiteter og korte og mellemlange videregående uddannelser fra hele Europa. De har alle deltaget i iværksætterforløbet Start Up Programme, som har til formål at motivere studerende til arbejde entreprenant, udvikle deres personlige kompetencer og forståelse af en forretningsmæssig udnyttelse af kreative ideer. Over 14.000 studerende har deltaget i løbet af året, og 16 hold havde kvalificeret sig til EM.

Fonden for Entreprenørskab er dansk medlem af JA Europe, og står bag Start Up Programme og DM i Entreprenørskab i Danmark.