5 procent flere ansøgninger til Erhvervsakademi Aarhus

For niende år i træk er der fremgang på Aarhus' tredjestørste uddannelsesinstitution.

På trods af nedgang på landsplan i søgningen til videregående uddannelser søger stadig flere ind på Erhvervsakademi Aarhus.

Erhvervsakademiets 27 korte og mellemlange videregående uddannelser har fået i alt 6.637 ansøgninger.

Det er 322 flere ansøgninger end sidste år og en fremgang på 5 procent.

Erhvervsakademiets mest populære uddannelser er fortsat markedsføringsøkonomuddannelsen med 1.024 ansøgninger og finansøkonomuddannelsen med 522 ansøgninger.

It-uddannelser hitter

Især søgningen til it-uddannelserne stiger fortsat, og det glæder rektor Christian Mathiasen.

"Vi er meget tilfredse med de mange ansøgninger til vores it-uddannelser, da det er en branche, hvor der i dag er stor efterspørgsel på arbejdskraft. Det kan tyde på, at de unge i dag er mere optaget af beskæftigelsesmuligheder end tidligere," siger rektor Christian Mathiasen.

Særlig stor fremgang er der på uddannelser som automationsteknolog, der går 69 procent frem, ligesom den 3½-årige professionsbachelor i økonomi og IT har fået 10 procent flere ansøgninger.

Hirse vil arbejde med fremtidens fødevarer

22-årige Hirse Christensen fra Vendsyssel håber efter sommerferien at kunne begynde på professionsbacheloruddannelsen i fødevareteknologi og –applikation, der har fået 39 ansøgninger. Den 3½-årige uddannelse er et år gammel og den første af sin slags i Danmark.

Hirse Christensen har søgt ind på uddannelsen, fordi hun er fascineret af, hvordan forskellige råvarer i den rigtige kombination kan få en fødevare til at ændre fx smag, farve og konsistens. Hun vil gerne arbejde med at udvikle sunde og bæredygtige fødevareløsninger til alles hverdage og gøre "verden til et bedre sted.”

"Efter gymnasiet blev jeg optaget på økonomi på Aarhus Universitet, men studiemiljøet var ikke mig. Jeg vil gerne have en uddannelse, hvor teori og praksis går hånd i hånd. Et fleksibelt uddannelsesforløb med praktik og udlandsophold. Og det ved jeg, at jeg kan få på professionsbacheloruddannelsen i fødevareteknologi," siger Hirse Christensen.

Som færdiguddannet kan Hirse gå efter et job som fx kvalitetsleder, produktionsleder eller produktudvikler i fødevarebranchen. Eller selvstændig erhvervsdrivende.

Ansøgere får svar 28. juli

Alle ansøgere får svar på deres ansøgning til en videregående uddannelse 28. juli.

Det er muligt at blive optaget på flere af uddannelserne på Erhvervsakademi Aarhus frem til studiestart.

Ledige studiepladser offentliggøres ligeledes den 28. juli.

Rekordmange ansøgninger

Siden 2009 har Erhvervsakademi Aarhus haft en stigning i ansøgninger på mere end 140 procent. Alle ansøgere får svar på deres ansøgning til en videregående uddannelse 28. juli, når studiepladserne er fordelt.

 

Udvikling i antal ansøgninger til erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser:

Erhvervsakademi Aarhus 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 Stigning i % fra 2017 til 2018
Antal ansøgninger 2.757 3.755 4.546 5.184 5.470 5.796 6.315  6.637 5 procent – stigning på 322 flere ansøgninger