Totalforbud mod 350 smartphones på Erhvervsakademi Aarhus

Erhvervsakademi Aarhus håber på højere karakterer og et bedre socialt liv, efter at nye studerende har fået bandlyst mobiler i undervisningen.

Koncentrationen skal væk fra Facebook og rettes mod studierne. Det giver nemlig højere karakterer, viser et projekt på Erhvervsakademi Aarhus.

350 nye markedsføringsøkonom-studerende på Erhvervsakademi Aarhus fik på deres første studiedag mandag besked om, at mobilen skal blive i tasken.

Bedre karakterer

I to år har Erhvervsakademi Aarhus kørt et mindre forsøg med såkaldte 'no devices'-klasser, og erfaringerne er gode, siger underviser Uffe Thomsen.

”De studerende blev langt mere motiverede for at gå på uddannelsen og deltage i undervisningen, end da mobiltelefonerne var fremme. De beskrev selv, at det var en stressfaktor, som blev fjernet.”

Læs: Mobiler i tasken giver motiverede studerende.

Uffe Thomsen mener, at det også er akademiets ansvar at give de studerende en digital opdragelse.

”Vi skal lære de studerende om, hvornår det er ok at have en mobiltelefon fremme, hvornår den forstyrrer, og hvornår den kan bruges til noget godt.”

Tidligere studerende: Vi talte mere sammen

Annsofie Skov Søndergård er en af de studerende, der har undværet telefonen i undervisningen. Hun var også skeptisk, da hun på første studiedag fik besked på at pakke telefonen væk.

”Lige da de nævnte det, tror jeg, at vi alle tænkte, at det var noget latterligt noget. Vi er voksne mennesker, og mobilen kunne vi godt selv styre. I dag kan jeg godt se, at det kunne vi nok ikke alligevel,” siger Annsofie Skov Søndergård til DR.

Læs dr.dk: Læg telefonen væk og luk for Facebook

Erhvervsakademi Aarhus forventer, at forbuddet mod mobiltelefoner giver et bedre socialt liv for de studerende. Samtidig får de mere ud af undervisningen og dermed højere karakterer.

Det siger uddannelsesleder Pernille Hallum Lykkegaard.

”Generelt er jeg ikke tilhænger af at lave en masse regler. Men når det giver mening, som vi virkelig tror på, at det gør her, så sætter vi nogle rammer og gør alle bevidste om det.”

Se TV2 Østjyllands indslag om mobilforbuddet på Erhvervsakademi Aarhus. 

Skole forbyder mobiltelefoner i undervisningen: - Vi fjerner en stressfaktor