Bilstuderende fra hele verden dyster i Aarhus

Erhvervsakademi Aarhus er i næste uge vært for NUCARS 2018, hvor 66 biløkonomer fra bl.a. USA, Kina, Frankrig, Tyskland og Danmark kæmper om kunder og spiller for millioner af dollars i bilbranchen.

Millioner af dollars er på spil, når NUCARS kommer til Danmark 9.-13. april.

NUCARS er et internationalt simuleringsspil med 66 deltagere fra tre kontinenter. Ud af dem er 12 danske biløkonomstuderende fra Erhvervsakademi Aarhus og Cphbusiness.

Sidste år var der en dansk biløkonomstuderende på det vindende hold ved konkurrencen i Kina.

NUCARS 2018 er arrangeret af Erhvervsakademi Aarhus i samarbejde med bl.a. Aarhus Kommune, Bilbranchen/DI, Danske Bilimportører og Bilinfo.

Hvordan bliver man branchens bedste?

Idéen med NUCARS er, at deltagerne udvikler og driver en virtuel bilvirksomhed på tværs af nationaliteter. Over 10 regnskabsperioder træffer deltagerne beslutninger inden for markedsføring, distribution, produktion, produktudvikling og finansiering.

"Hvordan bliver man branchens bedste? Skal man fyre, ansætte, annoncere eller prisregulere? Det handler om at vurdere virksomhedens situation og sætte ind, hvor det er nødvendigt," siger Finn Rolighed Andersen, koordinator på Biløkonomuddannelsen.

Simuleringen foregår i grupper. Biløkonomerne fra Danmark skal således kæmpe om kunderne og spille for millioner af dollars i samarbejde med så forskellige kulturer som den amerikanske, kinesiske og de europæiske, her repræsenteret ved deltagere fra Tyskland, Belgien, Holland og Frankrig.

"Deltagerne kommer fx ud for at diskutere, om man skal udvikle nye modeller, satse på høje eller lave priser, øge produktions- eller lagerkapaciteten. Spillet lærer de studerende at se konsekvenserne af deres handlinger og om at træffe vigtige beslutninger i fællesskab," siger Finn Rolighed Andersen.

Unik mulighed for netværk

Afgørende for biløkonomuddannelsen er at skabe netværk. Udover at lære en masse fagligt til NUCARS  vil der være rig mulighed for at skabe sig et godt internationalt netværk, hvilket er en vigtig faktor i en global branche.

"Vi får et unikt indblik i, hvordan udenlandske virksomheder agerer på markedet. Det bliver enormt spændende at møde de andre deltagere," siger Karoline Althaus Lagerberg fra Aunsbjerg i Aarhus, som er en af deltagerne i spillet.

I NUCARS-ugen vil der være besøg hos danske bilvirksomheder, bl.a. Bilinfo i Højbjerg, Ejner Hessel og Bayern AutoGroup, foredrag og kulturelle aktiviteter. Ved afslutningen er der præmieoverrækkelse.

"Jeg glæder mig til at høre, hvordan de gør tingene i andre dele af verden. Det er fantastisk sparring og en lærerig oplevelse for livet," siger Caroline Laisbo, biløkonomstuderende hos ERA BILER i Hillerød.

Tredje gang i Danmark

NUCARS står for Northwood University Computerized Automotive Retail Simulation.

Det er tredje gang, spillet finder sted i Danmark. Sidste gang var i 2008 – også i Aarhus.

Konkurrenceugen bliver skudt i gang mandag den 9. april med officiel velkomst af borgmester Jacob Bundsgaard (S) på rådhuset i Aarhus. Fredag den 13. april er der stor vinderkåring.

Ledelse af selve spil-simuleringen bliver foretaget af professor Elgie Bright fra Northwood University, Michigan, USA.