Møbelbranchen og Erhvervsakademi Aarhus i samarbejde om nyt efteruddannelsesforløb

Et nyt efteruddannelsesforløb for ansatte i møbel- og interiørbranchen ser nu dagens lys. Business Developer er udviklet i tæt samarbejde med branchen for at matche det, virksomhederne efterspørger.

Erhvervsakademi Aarhus introducerer et nyt 1½-årigt uddannelsesforløb for ansatte i møbel- og interiørbranchen. Business Developer består af både akademifag og brancherettede temadage og styrker medarbejdernes kompetencer, mens de passer jobbet. Målgruppen er medarbejdere, som direkte eller indirekte arbejder med salg og projektledelse.

Skræddersyet til branchen

Brancheorganisationen Træ- og Møbelindustrien samt en række virksomheder fra branchen har i samarbejde med Erhvervsakademi Aarhus været med til at udvikle Business Developer-forløbet for at sikre, at indholdet matcher behovet i virksomhederne.

"Når vi som industriens brancheforening vælger at deltage i udviklingen af dette uddannelsesforløb, er det ganske enkelt, fordi vi ønsker at løfte kompetenceniveauet inden for møbel- og interiørbranchen til gavn for virksomhederne," siger Flemming Larsen, branchedirektør i Træ- og Møbelindustrien.

Virksomheden Kvadrat har også deltaget i tilblivelsen af uddannelsesforløbet.

"Medarbejderudvikling er noget, vi er meget opmærksomme på, og som virksomhed gerne investerer i. Derfor har det været naturligt for os at bidrage til udvikling af uddannelsesforløbet og give vores medarbejdere mulighed for at deltage på det," siger Mads Nygård, Senior Vice President, Kvadrat.

Tæt på praksis

Strategisk salg, kundepleje, forretningsforståelse og projektledelse er en del af indholdet på det nye uddannelsesforløb. Alt sammen med udgangspunkt i de opgaver og cases, deltagerne møder i deres egen hverdag, så indholdet bliver så praksisnært som muligt. Det giver deltagerne konkrete værktøjer, som de kan bruge i arbejdet med at styrke salget, rådgive professionelt og bidrage til at udvikle relationen til kunderne. 

Forløbet består af tre kompetencegivende akademifag, som giver ECTS-point, og indeholder også brancherettede temadage, der sætter fokus på emner som indretning af rum, trendspotting og materialekendskab. 

Udvidet uddannelsestilbud

I 2014 lancerede Erhvervsakademi Aarhus fuldtidsuddannelsen markedsføringsøkonom med speciale i business og design management, der henvender sig til personer, som ønsker at gøre karriere inden for møbel- og interiørbranchen. Med det nye Business Developer-forløb får også nuværende ansatte i branchen mulighed for opkvalificering sideløbende med jobbet.

Udbyttet for virksomheden er opdaterede kompetencer og mulighed for at bruge forløbet i indsatsen med at tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere.

Der er studiestart for det første hold studerende på Business Developer i januar 2018.