Erhvervsakademierne præsenterer den nyeste viden om finans

Erhvervsakademierne giver indblik i de seneste forsknings- og udviklingstendenser i den finansielle sektor den 2. og 3. marts, hvor blandt andre Margrethe Vestager og førende forskere fra ind- og udland holder oplæg.

190 undervisere fra erhvervsakademiernes finansielle uddannelser og gæster fra brancheforeninger deltager den 2. og 3. marts i erhvervsakademiernes store finanskonference på Park Inn by Radisson i København.

Prominente talere

Temaet er ”Fremtidens finansielle sektor – forsknings- og udviklingstendenser”og på talerstolen står bl.a. EU-kommissær for konkurrence Margrethe Vestager og professor i finansiering ved CBS Jesper Rangvid og Steve Brown. Sidstnævnte er tidligere præsident for den amerikanske brancheorganisation 'National Association of Realtor' med mere end 1,1 millioner medlemmer.

"Jeg glæder mig meget til at høre om, hvad forskningen fortæller os om fremtiden inden for emnerne finans og samfund, digitalisering og ejendomsområdet," siger videncenterchef Peter Frederiksen fra FinansVidenCenter. Et center, der er etableret af Erhvervsakademiet Lillebælt, Erhvervsakademi Aarhus og Cphbusiness med det formål at udvikle og levere kursusaktiviteter til de finansielle virksomheder.

Skaber værdi for undervisere, studerende og finansbranchen

På finanskonferencen deltager også direktører fra erhvervslivet og professorer og lektorer fra universiteter i Danmark og Tyskland.

"På erhvervsakademierne baserer vi vores uddannelser på den seneste forskning. Det kan vi ikke opnå på mere fornem vis end ved at få de bedste forskere til at fortælle os, hvad forskningen peger på, så vores uddannelser afspejler den udvikling," fortæller videncenterchef Peter Frederiksen.

Fat i den nyeste viden 

Det nyeste viden om finanssektoren er essentiel for erhvervsakademierne, siger uddannelsesleder Dorthe Jørgensen fra Erhvervsakademi Aarhus.

"Virksomhederne er glade for vores dimittender, fordi vores uddannelser er praksisnære og fagligt relevante. Det opnår vi kun gennem konstant dialog med erhvervslivet og ved at sørge for, at vores medarbejdere efter- og videreuddanner sig, så de hele tiden har den nyeste viden."