Nu kåres Danmarks bedste praktikophold

Tirsdag d. 16. maj kårer en jury det bedste praktikophold i Danmark blandt ni finalister. Kåringen finder sted i Operaen på Holmen i København kl. 11.15-14.45 og er åben for pressen.

Inden længe skal flere tusinde studerende på landets erhvervsakademier beslutte sig for, hvor de vil i praktik. Og det er ikke ligegyldigt, hvilket praktiksted de studerende vælger, for praktikopholdet kan ende med at blive adgangsbilletten til det første job.

Praktik fører til job

Faktisk fører ca. hver fjerde af de 10.000 praktikophold, der hvert år gennemføres på landets erhvervsakademier, til en fastansættelse, estimerer Danske Erhvervsakademier

”Et praktikophold bidrager til den studerendes læring og giver en forståelse for virkeligheden i virksomhederne, men det giver også virksomhederne input i form af nye, spændende vinkler på dagligdagen og opgaveløsningen. Og i mange tilfælde skaber de studerende faktisk så stor værdi, at praktikvirksomhederne vælger at ansætte deres praktikant, når han eller hun er færdiguddannet. Det er ægte synergi, hvor 1 + 1 = 3,” siger Charlotte Lundblad, bestyrelsesformand for Danske Erhvervsakademier.

Fokus på det gode ophold

For at sætte fokus på det store udbytte for både praktikant og virksomhed, kårer landets ni erhvervsakademier Danmarks bedste praktikophold tirsdag den 16. maj i Operaen på Holmen i København.

Finalist fra Aarhus

Fra Erhvervsakademi Aarhus deltager finansbachelorstuderende Jeppe Ahrensborg Grundt (billede). Jeppe har haft et lærerigt og godt praktikophold hos Aros Forsikring. En af Jeppes arbejdsopgaver var at sælge forsikringer og få sine kollegaer til at tage et nyt kunde-it-system i brug. Det gjorde han så godt, at Aros Forsikring ansatte den 23-årige kommende finansbachelor.

Læs mere om Jeppes prisvindende praktikophold

Nøglen til det gode praktikophold

Det er de studerende på landets erhvervsakademier, der har indstillet deres praktikvirksomhed. I alt har 433 studerende været så glade for deres praktik, at de har sat sig ned og skrevet en indstilling. Og det er helt tydeligt, at de studerende er vilde med at komme ud i erhvervslivet og bringe deres færdigheder i spil. Men også at virksomhederne ikke bare har taget godt imod dem, men også givet dem opgaver og sparring til at løse dem.

”Et godt praktikophold kræver, at praktikanterne er bevidste om, at de er i et læringsforløb og derfor tør kaste sig ud på dybt vand. Og det kræver, at virksomhederne tør give dem ansvar, så de kan vokse med opgaverne,” siger Christine Antorini (S), formand for Uddannelses- og Forskningsudvalget i Folketinget og medlem af den jury, der sammen med publikum vælger vinderen.

De ni erhvervsakademier har kåret hver deres vinder, som nu skal dyste mod hinanden til det store event i Operaen. 

DE NI FINALISTER 

OM ÅRETS ERHVERVSAKADEMIPRAKTIK

Prisen er stiftet i 2015 af Cphbusiness. I år uddeles prisen for anden gang på nationalt niveau af landets ni erhvervsakademier for at sætte fokus på værdien af et godt praktikophold. Årets Erhvervsakademipraktik uddeles på baggrund af nomineringer fra de ni erhvervsakademier.

Juryen består af:

  • Christine Antorini (S), formand for Uddannelses- og Forskningsudvalget i Folketinget
  • Peter Thyregod, uddannelsespolitisk chef i Teknisk Landsforbund
  • Anne-Mette Stender, HR-chef i ejendomsmæglerkæden home a/s.
  • Karina Boldsen, kommerciel direktør (CCO) i Solitwork A/S

 Juryen vil på baggrund af kriterierne ’Personlig og faglig udvikling’, ’Den sociale oplevelse’ og ’Gør viden til værdi’ kåre vinderen blandt de ni finalister.

OM ERHVERVSAKADEMIERNE

Danmarks ni erhvervsakademier ligger spredt i hele landet og tilbyder korte og mellemlange, videregående uddannelser rettet mod beskæftigelse i det private erhvervsliv. Hvert år uddanner erhvervsakademierne 10.000 studerende inden for primært det it-faglige, det merkantile og det tekniske område, men også inden for design, serviceproduktion, sundhed og ledelse.