Legater til nytænkende studerende fra Erhvervsakademi Aarhus

To projekter med udspring fra Erhvervsakademi Aarhus er blevet belønnet med legatet Innovativ Business. Det ene er et smart apparat, der kan hjælpe stammere til ikke at stamme. Penge er der også til studerende bag et projekt, som genanvender kaffegrums.

Sebastian Schultz, der er professionsbachelorstuderende i international handel og markedsføring på Erhvervsakademi Aarhus, har modtaget legatet Innovativ Business på 45.000 kr. sammen med sin kompagnon Patrick B. Jørgensen.

De to har videreudviklet på et eksisterende produkt, der hjælper stammere med at kontrollere deres stammen. Et kunstigt ekko (Choral Speech) giver en illusion af, at stammeren taler i kor med en anden person, hvilket gør det muligt for syv ud af ti stammere at tale flydende.

Selv født med talefejl

Det tekniske hjælpemiddel er lille og simpelt og skal sidde skjult i øregangen – ligesom et høreapparat.

Sebastian og Patrick er selv født med en talefejl, så det er de to iværksætteres egne erfaringer, der har givet dem idéen til en ny udgave.

"Det nye er, at apparatet er i stand til at opfange og filtrere stammerens egen stemme. På den måde mindskes uønsket larm og lyde samt andres tale," siger Sebastian Schultz.

Pengene fra legatet vil de bruge på en prototype, der skal testes, indtil de finder det perfekte produkt. Målet er at få kontakt med virksomheder, som kan hjælpe med at få styr på både prototype og teknik.

"Et medfølgende program analyserer talen, så brugeren får tilpasset hjælpen efter sine behov. Det kræver en del udvikling, som vi nu håber at finde investorer til," siger Patrick B. Jørgensen.

Kaffegrums på festival

Penge og hæder er der også til fire studerende fra markedsføringsøkonomuddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus.

15.000 kr. går til GRUMS, der genanvender kaffegrums til bl.a. kosmetikprodukter, lugtfjerner, gødning, kompostering samt biobrændsel. Bag projektet står Mikkel Knudsen, Kasper Ottosen, Simon Krag Christensen og Rasmus Nørgaard.

"Lige nu arbejder vi på produkterne, som kommer til at udgøre den første GRUMS-serie. Den håber vi at kunne lancere i slutningen af året," siger Mikkel Knudsen og afslører, at det første af produkterne bliver en body scrub baseret på kaffegrums.

GRUMS aftager gratis kaffegrums fra kaffebarer, virksomheder og festivaler.

"Vi aftager bl.a. kaffegrums fra Northside Festival, som vi også er i dialog med om at have vores flydende håndsæbe fra næste år," siger Mikkel Knudsen.

170.000 kr. til seks projekter

Legatet Innovativ Business er et uddelingsevent på Københavns Erhvervsakademi og belønner elever, studerende, lærere og undervisere på merkantile erhvervsskoler, på handelsskoler og erhvervsakademier, som på særligt fremragende måde har udmærket sig ved innovative eller udviklingsmæssige initiativer, forretningsidéer og produkter.

I alt blev 170.000 kr. uddelt til seks forskellige projekter den 19. maj.

Juryen bestod i år af Kasper Birkeholm Munk fra Opfinderrådgivningen, Johnnie Bloch Jensen, Managing Partner hos CorporateCapital og Henrik Isaksen, bestyrelsesformand i SIXT og Green Mobility.