Iværksættere fra Erhvervsakademi Aarhus dyster om 170.000 kr.

To forretningsideer udviklet af studerende fra Erhvervsakademi Aarhus er udvalgt til at dyste om 170.000 kr. ved stort uddelingsevent på Københavns Erhvervsakademi.

Kaffegrums forvandlet til håndrens og et hjælpeværktøj til stammere. To udvalgte forretningskoncepter udtænkt af studerende fra Erhvervsakademi Aarhus skal fredag den 19. maj dyste om 170.000 kr. ved et stort uddelingslegat på Københavns Erhvervsakademi.

Seks i finalen

Legatet Innovativ Business skal deles med fire andre unikke ideer. Inden uddelingen finder sted, skal de seks deltagere pitche deres idé for en jury. Alle seks deltagere vil modtage et legat. Hvor stort hvert legat skal være, beslutter juryen på dagen

Teknisk hjælpemiddel til stammere

Professionsbachelorstuderende i international handel og markedsføring Sebastian Schultz fra Erhvervsakademi Aarhus har videreudviklet på et allerede eksisterende produkt, der hjælper stammere med at kontrollere deres stammen.

Det gøres ved at skabe et kunstigt ekko (Choral Speech), som giver en illusion af, at stammeren taler i kor med en anden person, hvilket gør det muligt for syv ud af ti stammere at tale fyldende. Dette har været en kendt teknik i over 50 år.

Prototype på vej

Apparatet skal opfange og korrigere stammerens egen stemme. På den måde mindskes uønsket larm og lyde samt andres tale.

Apparatet er lille og simpelt og skal sidde skjult i øregangen. Et medfølgende program analyserer talen, så der kan skabes de rigtige software-indstillinger for brugeren.

"Hvis vi er heldige at vinde et stort legat skal vi have produceret en prototype, der skal testes indtil vi finder det perfekte produkt," siger Sebastian Schultz, der har fået ideen sammen med sin kompagnon Patrick B. Jørgensen. 

Kaffegrums forvandlet til håndrens

GRUMS genanvender kaffegrums. Produktmulighederne for kaffegrums er stort, da det med fordel kan anvendes i alt fra kosmetikprodukter til lugtfjerner, gødning, kompostering samt biobrændsel.

I opstartsfasen fokuserer teamet bag på kosmetiske produkter, hvor de drager nytte af kaffegrumsets skrubbende effekt og dermatologiske egenskaber, der har positive effekter på huden, hvorfor håndrens og bodyscrub bliver virksomhedens første produkter.

Lancerer håndrens i juni

GRUMS aftager gratis kaffegrums fra kaffebarer, virksomheder og festivaler. Første produkt ”GRUMS’ håndrens” lanceres i starten af juni, tiltænkt målgrupper, der på daglig basis får olie, skidt og snavs på hænderne, som en almindelig håndsæbe ikke kan fjerne – eksempelvis automekanikere, fiskeindustrien og landbrug.

Bag forretningskonceptet står fire studerende fra markedsføringsøkonomuddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus: Mikkel Knudsen, Kasper Ottosen, Simon Krag Christensen og Rasmus Nørgaard.