Gode jobmuligheder med ny uddannelse i fødevareteknologi

Danske fødevarevirksomheder står i fremtiden på spring for at ansætte kvalitetsledere, produktionsledere og produktudviklere. Ny videregående uddannelse inden for fødevareteknologi på Erhvervsakademi Aarhus giver derfor gode jobmuligheder, vurderer rekrutteringsspecialisten Foodjob Nordic.

Til august starter de første studerende på den nye professionsbachelor-uddannelse i fødevareteknologi og –applikation på Erhvervsakademi Aarhus, og de får gode muligheder for at finde sig et job efterfølgende.

Fødevarebranchen oplever nemlig et stigende behov for medarbejdere med øje for innovation og effektiv produktion, som kan analysere og arbejde med den samlede fødevareproces fra råvarer til færdigt produkt.

Udmeldingen kommer fra rekrutteringsspecialisten Foodjob Nordic og direktør Mads Clemmensen, der har mere end 10 års erfaring med rekruttering til fødevareindustrien.

Det bedste fra to verdener

"Vi rekrutterer for mange af landets største fødevareproducenter, og her bliver der mere og mere efterspørgsel på talenter, som kommer med lige dele praktisk og teoretisk baggrund. Samtidig begynder det at være sværere for især de helt store fødevarevirksomheder at tiltrække de rette kompetencer inden for landets grænser," siger Mads Clemmensen.

En 3½-årig professionsbachelor i fødevareteknologi kombinerer altså det bedste fra to verdener.

"Du har en fod indenfor i den akademiske verden, samtidig med at hænderne er skruet godt på. Den slags hitter hos virksomhederne lige nu, hvis du samtidig er målrettet og fleksibel i jobvalg," siger Mads Clemmensen.

Når de første bachelorer er klar i 2021, kan de gå efter job i fødevareindustrien som fx kvalitetsleder, produktionsleder eller produktudvikler.

Efterspurgte kompetencer hos Royal Greenland

Den nye uddannelse er den første af sin slags i Danmark og er udviklet sammen med erhvervslivet. Fokus i uddannelsen ligger på kvalitetssikring, teknologi og innovation i fødevareproduktion samt det færdige produkt. Alle, der opfylder adgangskravene, bliver optaget på uddannelsen. Det er derfor muligt at ansøge helt frem til 5. juli.

Uddannelsen lærer de studerende at navigere sikkert i forhold til fødevarelovgivning og -sikkerhed. De bliver også trænet i at implementere kvalitetssikringsprogrammer og i at lede egenkontrol.

Det er kompetencer, som bliver stærkt efterspurgt i fremtiden hos fx Royal Greenland, Grønlands største virksomhed og verdens største leverandør af koldtvandsrejer og hellefisk. Sådan. Sådan siger kvalitetschef i Royal Greenland, Annette Bøge Søndergaard.

"Vi vil gerne have en med både praktisk erfaring og kendskab til fødevarestandarder, kvalitetsstyring og EU-lovgivning. De kompetencer har en professionsbachelor i fødevareteknologi og –applikation. Og idet den nye medarbejder kender fagsproget og bedre forstår de problematikker, vi har eller kan få, skal vi samtidig afsætte kortere tid til uddannelse af medarbejderen. Vedkommende vil hurtigere kunne indgå i jobbet," siger Annette Bøge Søndergaard.

Kender den samlede fødevareproces

Fødevarebranchen mangler specialiseret arbejdskraft, der kender den samlede fødevareproces fra råvare til færdigt produkt.

Studerende på professionsbachelor i fødevareteknologi og –applikation får et solidt kendskab til branchens arbejdsmetoder og udviklingsbehov og vil kunne imødekomme forbrugernes stigende krav til fødevarebranchen i forhold til sunde og sikre fødevarer.

Læs mere om den 3½-årige uddannelse

Frederik vil arbejde med fremtidens fødevarer

Med professionsbacheloruddannelsen i fødevareteknologi og -applikation kan han få job som kvalitetsleder, produktionsleder eller produktudvikler. 

Mød Frederik

Julie går op i kvalitet

Med uddannelsen får hun et studiemiljø med både teori fra bøger, cases fra erhvervslivet og praksisnær undervisning i laboratoriet.

Mød Julie