8 procent flere end sidste år: 6.385 ansøgninger til Erhvervsakademi Aarhus

For ottende år i træk er der fremgang på Aarhus' tredjestørste uddannelsesinstitution.

På trods af nedgang på landsplan i søgningen til videregående uddannelser søger stadig flere ind på Erhvervsakademi Aarhus.

Erhvervsakademiets 24 korte og mellemlange videregående uddannelser har i alt fået 6.385 ansøgninger. Det er 589 flere ansøgninger end sidste år og en fremgang på 8 procent.

It-uddannelser hitter

Især søgningen til it-uddannelserne stiger fortsat, og det glæder rektor Christian Mathiasen.

"Vi er meget tilfredse med de mange ansøgninger til vores it-uddannelser, da det er en branche, hvor der i dag er stor efterspørgsel på arbejdskraft. Det kan tyde på, at de unge i dag er mere optaget af beskæftigelsesmuligheder end tidligere," siger rektor Christian Mathiasen.

Særlig stor fremgang er der på uddannelser som datamatiker, der går 58 procent frem, ligesom den 3½-årige professionsbachelor i økonomi og IT har fået 34 procent flere ansøgninger.

Nye uddannelser starter op

Erhvervsakademiets mest populære uddannelser er fortsat markedsføringsøkonomuddannelsen med 631 ansøgninger og finansøkonomuddannelsen med 556 ansøgninger.

"Skal vi endelig se på et område, hvor vi gerne ser flere unge vælge en fremtid, er det vores tekniske uddannelser til fx automationsteknolog, produktionsteknolog og miljøteknolog. De holder et højt niveau igen i år, men der er plads til mange flere," siger rektor Christian Mathiasen.

Det gælder også den nye professionsbacheloruddannelse i fødevareteknologi og –applikation, der har fået ansøgere nok til at starte op. Nye uddannelser i it-sikkerhed og e-handel åbner også for første gang efter sommer.

Frederik vil arbejde med fremtidens fødevarer

22-årige Frederik Skovby fra Egå håber efter sommerferien at kunne begynde på professionsbacheloruddannelsen i fødevareteknologi og –applikation, der har fået 27 ansøgninger. Den 3½-årige uddannelse er helt ny og den første af sin slags i Danmark.

Frederik Skovby har søgt ind på uddannelsen, fordi han er fascineret af, hvordan forskellige ingredienser i den rigtige kombination kan få en fødevare til at ændre fx smag, farve og konsistens. Han lever og spiser sundt efter alle kunstens regler og er meget bevidst om, hvad han putter i munden.

LÆS OGSÅ: Frederik vil arbejde med fremtidens fødevarer

"Efter gymnasiet (STX) blev jeg optaget på uddannelsen til ingeniør i bioteknologi på Aarhus Universitet, men det var alt for bredt. Glæden var derfor stor, da min studievejleder fortalte mig om den nye professionsbacheloruddannelse i fødevareteknologi," siger Frederik Skovby.

Som færdiguddannet kan Frederik gå efter et job som fx kvalitetsleder, produktionsleder eller produktudvikler. Det har han det helt fint med. Han kunne nemlig godt tænke sig at arbejde med fremtidens fødevarer, fx mælkeprodukter hos Arla eller kødproduktion hos Danish Crown.

Rekordmange ansøgninger

Siden 2009 har Erhvervsakademi Aarhus haft en stigning i ansøgere på mere end 200 procent.

Erhvervsakademi Aarhus 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 Stigning i % fra 2016 til 2017
Ansøgninger 2.757 3.755 4546 5.184 5.470 5.796 6.385 8 procent - stigning på 589

 

Ansøgere får svar 28. juli

Alle ansøgere får svar på deres ansøgning til en videregående uddannelse den 28. juli.

Det er muligt at blive optaget på flere af uddannelserne på Erhvervsakademi Aarhus frem til studiestart. Ledige studiepladser offentliggøres ligeledes den 28. juli.

Hvis man har søgt om optagelse på en 1½-årig professionsbacheloruddannelse, får man svar på mail senest mandag den 10. juli.

For mere information kontakt venligst