Jordbrugsstuderende flytter til Sønderhøj

400 jordbrugsstuderende flytter i 2018 fra Vejlby Risskov til Sønderhøj, Viby J., i et 4.800-kvadratmeter stort, nyt uddannelseshus.

Der bliver endnu flere forskellige fagligheder samlet på Sønderhøj, Viby J., når 400 jordbrugsstuderende fra Vejlby Risskov i 2018 flytter ind i et 4.800-kvadratmeter stort, nyt uddannelseshus. Huset, der endnu ikke er bygget, placeres på parkeringspladsen overfor Sønderhøj 8 (se modelfotos).

Danmarks næststørste jordbrugsfaglige miljø

Dermed får akademiets mange tusinde studerende selskab af 350 jordbrugsteknologer og professionsbachelorer i jordbrugsvirksomhed fra Erhvervsakademi Aarhus samt 50 agrarøkonomer og produktionsledere fra Jordbrugets UddannelsesCenter.

Sammen udgør de Danmarks næststørste jordbrugsfaglige miljø. 

"Vi glæder os til at kunne tilbyde vores studerende et endnu stærkere studiemiljø," siger uddannelseschef Lars Villemoes fra Erhvervsakademi Aarhus og tilføjer:

"Det bliver et stort løft for vores uddannelser at være en daglig del af studielivet på Erhvervsakademi Aarhus og bo side om side med bl.a. markedsføringsøkonomer, finansbachelorer, datamatikere og entreprenørskabsstuderende. Samtidig er jeg glad for, at vi kan flytte hele det gode, faglige jordbrugsmiljø, vi i dag har på Vejlby. På den måde får vi det bedste af to verdener og et unikt undervisningstilbud til unge, der vil uddanne sig inden for jordbruget.”

Vil fremtidssikre uddannelserne

Også Jordbrugets UddannelsesCenter, der står bag uddannelserne til produktionsleder og agrarøkonom, er begejstrede for flytningen.

”Fremtidens landbrugsledere skal være dygtige til andet og mere end at levere gode produktionsresultater og sorte tal på bundlinjen. De skal kunne indtræde i et erhverv, der kræver, at de også mestrer emner som fx innovation og markedsføring, så med flytningen til et endnu stærkere, tværfagligt miljø er vi med til at fremtidssikre lederuddannelsen,” siger direktør Peter L. Moesgaard fra Jordbrugets UddannelsesCenter.