Studerende speeddater virksomheder

43 virksomheder og omkring 180 studerende møder hinanden til speeddating på Erhvervsakademi Aarhus.

Arrangementet på Ringvej Syd 104 i eftermiddag er optakt til efterårets praktikjagt og er forbeholdt danske og internationale studerende fra uddannelser til multimediedesign, webudvikling og digital konceptudvikling.

Studerende i høj kurs

De studerende er attraktive for mange virksomheder, store som små, og netop derfor er der også kamp om praktikanterne.

”Det er et godt vindue for virksomhederne til at præsentere sig overfor praktikanter og potentielle medarbejdere som en attraktiv arbejdsplads, og derfor oplever vi stor interesse for at være med,” fortæller praktikkoordinator Helene Hammerholt fra multimediedesignuddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus.

Praktik åbner døren til job

Bureauet Heyday med 28 ansatte er én af de virksomheder, der er med for første gang i år. Heyday har eksisteret siden 2007, og har kontor midt på strøget i Aarhus C.  

”Vi er et travlt, digitalt bureau i rivende udvikling, der gerne vil tiltrække dygtige og selvstændige praktikanter til at arbejde med digital marketing,” siger Client Service Director Asger Munkholm Højfeldt fra Heyday.

Han har sin nyansatte projektkoordinator Tine Dalby Jørgensen, der dimitterede som professionsbachelor i International Sales and Marketing fra Erhvervsakademi Aarhus, med sig til speeddatingarrangementet. 

”Hvis evnerne og viljen til at lære og få mere ansvar er der, beholder vi ofte vores praktikanter efter endt praktikforløb," siger bureaudirektøren.

Virksomheder på venteliste

På grund af den stigende interesse har erhvervsakademiet sat loft på antallet af deltagende virksomheder, så det matcher antallet af studerende. Flere virksomheder er derfor på venteliste til at være med næste gang.

Optakt til efterårets praktikjagt

Flere gange årligt afholdes ’Company Days’ med det formål at kickstarte praktiksøgningen for studerende på tredje semester, der til efteråret '16 skal i tre-fem måneders praktik. Praktik er obligatorisk på alle erhvervsakademiets fuldtidsuddannelser.

Skal I have en praktikant?

Information for virksomheder om praktiksamarbejde