Holdstart i september på teknisk videreuddannelse i Østjylland

Med to nye akademiuddannelser i Aarhus får f.eks. elektrikere og automatikteknikere mulighed for at videreuddanne sig, samtidig med at de passer deres job.

Der blæser nye vinde for håndværkere i Østjylland, når Erhvervsakademi Aarhus og Aarhus Maskinmesterskole lancerer deres nye uddannelsestilbud. De to uddannelser i hhv. elinstallation samt automation og drift falder nemlig på et tørt sted, når man ser på eksempelvis elektrikere og automatikteknikeres muligheder for at videreuddanne sig på deltid. Det er en mulighed for kompetenceudvikling inden for erhverv, hvor udviklingen hele tiden stiller nye krav. 

En akademiuddannelse er særligt egnet for dem, der ønsker en videregående uddannelse sideløbende med sit job. Uddannelserne udbydes i et samarbejde mellem Erhvervsakademi Aarhus og Aarhus Maskinmesterskole.

Garanteret holdstart 15. september i Aarhus på akademiuddannelsen i automation og drift

Garanteret holdstart 16. september i Aarhus på akademiuddannelsen i el-installation

Oprettelsesgaranti på begge uddannelser

De to nye uddannelser er en del af den nationale Bygovenpå-indsats, der skal fremme de tekniske efter- og videreuddannelser i hele landet. Fælles for dem er desuden, at undervisningen finder sted én dag om ugen i otte uger. Man kan således tage uddannelsen, hvad enten man er i job eller ledig. Uddannelserne udbydes som garantikurser – dvs. at de bliver til noget, uanset deltagerantal.

Sammenlagt med den studerendes erhvervserfaring giver uddannelsen kompetencer, der svarer til en erhvervsakademiuddannelse. 

Kompetenceudvikling for elektrikere

Det faktum, at elektrikere fremover kan opkvalificere sig til et stadig mere krævende arbejdsmarked, er noget, der tages godt imod, både i industrien og i brancheorganisationerne.

”Det er positivt, at der kommer et nyt tilbud om efteruddannelse, som elektrikere kan gennemføre ved siden af deres job. Der er sket en omfattende automatisering og digitalisering i de danske produktionsvirksomheder. Der stilles krav om kompetenceudvikling blandt elektrikerne, så de bliver i stand til at installere, programmere, indkøre, optimere og drifte automatiske anlæg i industrien,” siger Benny Yssing, områdeleder, uddannelsessekretariatet i Dansk El-Forbund.

Fastholdelse af gode medarbejdere

Også hos installatørernes brancheorganisation, TEKNIQ, ser man yderst positivt på de nye uddannelsesmuligheder.

”Installationsbranchen har længe efterspurgt, at medarbejderne kan efteruddanne sig og opnå den fulde el-autorisation – uden at de skal sige farvel til jobbet, mens de efteruddanner sig. Den mulighed er nu skabt, ved at medarbejdere kan efteruddanne sig i fritiden og – som på Aarhus Maskinmesterskole – med én dags undervisning om ugen,” siger Kelvin Strømsholt, konsulent ved TEKNIQ.

Den fulde el-autorisation opnås ved at tage elinstallationsuddannelsen på 6 moduler af 8 ugers varighed. Herved opnår man den fulde el-autorisation. Det er ifølge Kelvin Strømsholt godt nyt for branchen, at nu også de østjyske virksomheder kan videreuddanne deres gode medarbejdere og på den måde fastholde dem i virksomheden.

Maskinmesterskolen har den nødvendige know-how

Også underviserne på Aarhus Maskinmesterskole glæder sig til at komme i gang. Og netop de to akademiuddannelser inden for hhv. elinstallation og i automation og drift er lige noget for maskinmesterskolen:

“Selvom uddannelserne er nye, så har vi kompetencer og faciliteter til at løfte uddannelserne. Vi har i mange år ført studerende til El-autorisationsprøven. Faktisk er vi det sted i Danmark, hvor flest hvert år består autorisationsprøven. På automationsområdet har vi siden 2014 med stor succes kørt uddannelsen til automationsteknologen, også i samarbejde med Erhvervsakademi Aarhus,” siger studieleder ved Aarhus Maskinmesterskole, Benny Dalgaard, som er ansvarlig for driften af akademiuddannelserne.

Forberedelseskursus i matematik og fysik

Til dem, der er interesseret i at efteruddanne sig, men som er bekymrede for deres forudsætninger inden for fagene matematik og fysik, udbyder Aarhus Maskinmesterskole et forberedende kursus netop med henblik på at supplere eller genopfriske kvalifikationerne inden for de to fag. Forberedelseskurset finder sted over otte aftener i april og maj 2016.

Når de to akademiuddannelser starter op, ligger undervisningen på Aarhus Maskinmesterskole i Navitas-bygningen, Inge Lehmanns Gade 10 på havnen i Aarhus.

Kontakt

  • Kontakt til dig, der overvejer at tage uddannelsen: Studiesekretær Lene Poulsen, tlf. 7228 6160, mail deltid@eaaa.dk 
  • Pressehenvendelser: Benny Dalgaard, studieleder på Aarhus Maskinmesterskole, mobil 4122 7112, mail: bd@aams.dk

Fakta om de to nye tekniske videreuddannelser

  • Elinstallation: Akademiuddannelse i elinstallation er for dig, der er faglært inden for el, og gerne udbygge din faglighed. Du bliver i stand til at projektere, installere samt varetage driften af systemer inden for stærkstrømsteknik. Du kan lede installationstekniske projekter og håndtere et autorisationsmæssigt ansvar. Du lærer at anvende den nyeste teknologi og indgå i spændende innovative faglige samarbejder.
  • Automation og drift: Akademiuddannelse i automation og drift er for dig, der vil arbejde med automation i industri, offshore, velfærd eller produktudvikling. Du får kendskab til teknologier bagved automation, bliver i stand til både selvstændigt og sammen med andre at udarbejde nye løsninger, optimere på eksisterende og bruge din faglighed i disse sammenhænge.

Se liste med tekniske videreuddannelser i Aarhus på Erhvervsakademi Aarhus' hjemmeside

Se mere om alle tekniske akademiuddannelser på Bygovenpå.dk